BEYLİKDUZU'nde yaşayan ve 58 yaşındaki Mujgan Taşpınar, evinde 30, apartmanın bahcede 60 kediye bakıyor. Hayvanseverlerden destek isteyen Taşpınar, " Hayvanseverler gonderiyordu ama şu pandemiden beri gonderen yok. Tek bir kişi dışında gonderen yok. Bunun tavuğu var, ilacı var, taksisi var. Yani yetişemiyorum. Ben yurtdışından destek olacak insanlara sesleniyorum" dedi. Taşpınar, "Şu anda bahcede, caddede, sokakta, işyerine kadar toplam 170 tane kedi bakıyorum. Yani bunların kısırlaştırması, pire damlası, tedavilerini yaptırıyorum. Hayvanları doyuruyorum. 20 kişinin yapacağı işi yapıyorum" diye konuştu.
KEDİLERE TIR BRANDASINDAN OZEL ALAN

Yakuplu Mahallesi'nde bir apartmanın bahce katında yaşayan, cevredeki sahipsiz kedileri evine alan Taşpınar hepsinin yiyecek, veteriner ve diğer tum masraflarını ustlendi. 2 kızından 3 torun sahibi olan Taşpınar, evindeki 30 kedinin dışında bahcedeki 60 sevimli dostuna da sahip cıkıyor. Bahcedeki kediler icin soğukta uşumemeleri adına TIR brandasından ozel bir alan yaptıran Taşpınar, kışın sokaktaki dostlarına bu şekilde yardım ediyor. Aynı zamanda iş yeri Cağlayan'da olan Taşpınar, her sabah 05.00'te uyanıp calıştığı yere kadar toplam 170 kedi icin mama bırakıyor. Her kedisine ayrı bir isim takan ve aralarında ozel bir bağ oluşan Taşpınar'a kediler de isimleri ile seslendikleri anda yanına gelerek tepki veriyor.
"20 KİŞİNİN YAPACAĞI İŞİ YAPIYORUM"
Baktığı kedilerin tum masraflarını ustlenen ve sabah 05.00'ten itibaren dostlarına vakit ayırmaya başlayan Taşpınar, 20 kişinin yapacağı işi yaptığını soyleyerek, "Cocukluğumdan beri ben kedi bakıyorum. Daha once Bahcelievler'de de kedi bakıyordum, hatta oradan da birkac tane getirdim. Burada 11 yılı gecti. Şu anda bahcede, caddede, sokakta, işyerine kadar toplam 170 tane kedi bakıyorum. Yani bunların kısırlaştırması, pire damlası, tedavilerini yaptırıyorum. Hayvanları doyuruyorum. 20 kişinin yapacağı işi yapıyorum" ifadelerini kullandı.
"58 YAŞINDAYIM GUNDE 30 KİLO SU, 15 KİLO MAMA TAŞIYORUM"
Taşpınar, "Ben 58 yaşındayım gunde 30 kilo su, 15 kilo mama taşıyorum. Gunluk masrafları sadece kuru mama olarak 150 lira. Diyorum ya, hayvanseverler gonderiyordu ama şu pandemiden beri gonderen yok. Tek bir kişi dışında gonderen yok. Bunun tavuğu var, ilacı var, taksisi var. Yani yetişemiyorum. Ben yurtdışından destek olacak insanlara sesleniyorum. Yakuplu'dan Cağlayan'a kadar 170 tane kedi bakıyorum. Yıllardır bakıyorum. İsteyen gelip gozleri ile de gorebilir. Destek istiyorum. Yurtdışından olursa daha iyi olur, bizim Turkiye'nin hali biliyorsunuz, kimse destek olamıyor" dedi. "COCUKLUĞUMDAN BERİ DEVAMLI KEDİ BAKIYORUM"Taşpınar, cocukluğundan beri devamlı kedi baktığını soyleyerek, "Evimde akşam olunca 30 tane falan oluyor. Buraya aslında sabah 06.00'da geleceksiniz. Sabah 06.00'da hepsi duvarlarda, bahcelerde, camlarda bekliyorlar. Tavuklu ekmek vereceğim, konserve mama vereceğim diye. Onları da vermem gerekiyor, sırf kuru mama ile de olmuyor. Bakıyorum, cocukluğumdan beri devamlı kedi bakıyorum" şeklinde konuştu.
"HASTA BİLE OLSAM, SURUNE SURUNE CIKIP YİNE DOYURUYORUM"Taşpınar, "Apartmanla da ayrı mucadele ettim bu arada onları kabullendirene kadar. Gorduğunuz gibi yırtılmaz, su gecirmez TIR brandası ve ici telle orulu… Yaptırdım bunları. Kediler şimdi gunduzleri geziyorlar ama uşuyup, acıktıkları zamanda buraya gelip yatıyorlar. İcinde minderler var. Senelerdir uğraşıyorum bu şekilde. Cocukluğumdan beri bakıyorum ama son 20 yıldır 2 oturduğum bolgede de hep var. Ben hasta bile olsam, surune surune cıkıp yine doyuruyorum. Birine para verip, yine yaptırıyorum. Yatsam bile bunları ac bırakamam" dedi.
"HEPSİNİN İSMİ VARDIR"Hepsine bir isim verdiğini soyleyen hayvansever kadın, "Evlat gibi zaten. Mesela araba carpmış yukarıda, bana haber veriyorlar. Telefon acıyorum veterinerime, o da gelip alıyor ya da bir taksiye koydurup ona gonderiyorum. Veterinerime de devamlı borc. 2 veterinerime de surekli borc… Severek yapıyorum. Bunlar burada yavrulamadı. Kimisini motordan cıkardım, kimisini saksağanın ağzından aldım, kopeklerin ağzından aldıklarım oldu, buraya anneleri ile atılanlar oldu. Besleme kulubem vardır benim, birkac tane vardır. Onun icine bile gelip yavru atıyorlar. Barınak bile kısırlaştırıp, buraya atıyor. Nasıl olsa ben doyuruyorum" şeklinde konuştu.
BARINAK NİYE KALKTI?
Taşpınar, Beylikduzu Belediyesi Veterinerlik İşleri Mudurluğu calışanlarının da kendilerini yoğun aradığı icin numarasını engellediğini iddia ederek, "Kedisi olanın, ciziği olur. Calıştığım icin sabah 05.00'te kalkıyorum. Onları doyurmak, mamalarını hazırlamak icin. Barınak da hic yardımcı olmuyor son zamanlarda. Daha once oldu ama şimdi hic olmuyor. Ben şimdi bir kediyi kısırlaştırmaya 400-500 lira para veriyorum. Tedavisi de oyle. Bir kediyi gotursek, 1 hafta kalsa veterinerde 800-900 lira tutuyor. Barınak niye taktı bilmiyorum" dedi. Taşpınar, kendisinin belediyede konuyla ilgili mudur tarafından engellendiğini iddia etti.
"ACIK BUFE GİBİ ORASI"
Sabah 05.00'te hukuk burosundaki işine gitmek icin kalkıp yola cıktığı andan itibaren farklı noktalarda kediler icin mama bıraktığını belirten Taşpınar, "Yolum 2 saat suruyor. 2 saat gidiyorum, 2 saat geliyorum. 05.00'te kalkıyorum, 10.00'da gidiyorum. O arada hep doyurarak gidiyorum. Bahce, kulube, sokak, cadde… Besleme noktalarım var, kulubeler yaptırdım. Su almayan, 24 saat orada mama duruyor, yağmur da yağsa, kar da yağsa bozulmuyor. Onlar zaten oğrendiler. Giriyorlar, yiyorlar, cıkıyorlar. Acık bufe gibi orası. Surekli gidip geliyorlar oralara. Buradan bir başlıyorum, Cağlayan'a kadar indiğim her metrobus, minibus, otobus duraklarında, yolumda, caddemde ne varsa hepsini doyuruyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı