Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'nce inşa edilen Cocuk Trafik Eğitim Parkı'nda idari bina yapımı icin temel atıldı.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi tarafından İzmit Guney Terminali yanında bulunan 17 bin 473 metrekarelik alana inşa edilen Cocuk Trafik Eğitim Parkı'nda calışmalar devam ediyor. Kazı ve dolgu calışmalarının ardından alanda idari binanın temeli atıldı. Park ve Bahceler Dairesi Başkanlığı ekiplerince yapılan idari bina icerisinde derslik, ofis, mutfak, oğretim uyeleri ve oğrenciler icin wc, engelli wc, kiler ve mescit yer alıyor.

Binanın yapımı ile yeşil alanları Park ve Bahceler Dairesi Başkanlığı yapacak. Oğrencilerin pratik ve teorik eğitim alacağı 6 bin 500 metrekare suruş parkurunu ise Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri yapacak. Cocuk Trafik Eğitim Parkı 7-12 yaş arası cocukların trafik eğitimi alabileceği şekilde planlandı. Proje ile yaya gecitleri, sinyalize ve donel kavşaklar, bisiklet ve arac yolları, tren yolu gecitleri, trafik işaret ve levhaları yapılacak. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı