Vefa'lı gorevliler yaşlıların yuzunu guldurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kurtce dua eden 70 yaşındaki Remziye Polat:
"Onların gonderdiği şeylerle ayakta durmaya calışıyoruz. Yaşlı maaşı, engeli maaşı bircok ailemizi ayakta tutan para"
MALATYA - Korona virus salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasında Malatya'da 65 yaş ve uzeri vatandaşların ihtiyacları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanıyor.
Yeni tip korona virus (Covid-19) salgını ile mucadele kapsamında vaka sayılarının artması ile birlikte getirilen yeni tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Hafta sonları uygulanan tam sokağa cıkma kısıtlaması ile birlikte sokağa cıkamayan ve kimsesi bulunmayan yaşlıların yardımına ise kaymakamlıklar bunyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları yetişiyor. Malatya'da da Battalgazi Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu, hafta sonu tam mesai yaparak yaşlıları yalnız bırakmıyor. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muduru Adnan Fırat ile Vakıf Mutevelli Heyeti Uyesi olan Yetimler Kervanı Derneği Başkanı İhsan Colak, ilcedeki ihtiyac sahibi yaşlıları ziyaret ederek gıda paketi verdi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muduru Adnan Fırat, cuma gunu akşam 21.00'de başlayan kısıtlama ile birlikte hafta sonu boyunca onceden tespit edilen 65 yaş ustu vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinleyip gıda paketleri teslim ettiklerini ifade ederek, "Hafta sonu sokağa cıkma yasağı nedeniyle Battalgazi Kaymakamımız Abdul Kadir Duran'ın talimatları doğrultusunda annemizin evini ziyaret geldik. Tek başına yaşıyor. İhtiyacının olup olmadığını kendisinden dinleyeceğiz. Annemiz devletimizden razı. Devletimiz buyuk bir devlet. Tum ihtiyaclarının devlet tarafından karşılandığını kendi soyluyor. Teyzemizin ihtiyaclarını karşılayacağız. Kendisine gıda paketi ve maske vereceğiz. Devletimiz her zaman olduğu gibi yaşlılarımızın yanında olmaya devam edecek" dedi.
Elif Yıldırım, kendisine yapılan yardımdan memnun olduğunu belirterek, "Devletimize teşekkur ediyorum. Gıda paketi getirdiler. Allah devletimizden razı olsun" dedi.
Yetimler Kervanı Derneği Başkanı İhsan Colak, Battalgazi Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu olarak 65 yaş ustu fakirleri ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Elif Yıldırım teyzemizin sorunlarını dinliyoruz. Kendisine gıda paketi vereceğiz. Kalbi kırıkların dualarını almak hem bizi hem de devletimizi zihinde tutacak. İhtiyac sahibi olmak ayrı bir şey, isteyememek cok ayrı bir şey. Bizim ablamız istemez. Biz biliyoruz istemeyenlerin evine gitmek, onlara yardım goturmek de devletimize yakışan bir şey. Devletimizden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Ekiplerin ziyaret ettiği Remziye Polat ise, "Devletimiz ve Erdoğan'ın omru uzun olsun. Allah ondan razı olsun" diyerek memnuniyetini dile getirdi. 70 yaşındaki Polat, "Cocuklarıma ve torunlarıma ben bakıyorum. Kirada oturuyorum. Devletimiz bizi ziyaret ederek gıda paketi veriyor. Allah razı olsun. Cocuklarıma ve torunlarına harclık verdiler. Odun verdiler, komur verdiler. Biz de rahat rahat oturuyoruz. Devletimize teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da Kurtce dua eden Polat, "Biz her zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dua ediyorum, onların gonderdiği şeylerle ayakta durmaya calışıyoruz. Yaşlı maaşı, engeli maaşı bircok ailemizi ayakta tutan para. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.