Konak belediyesi, bir yılda 20 bin ihtiyac sahibi vatandaşa yardımlar yapıldığını ifade ederek, kısıtlamalarda kepenk kapatan esnaftan oğrencilere, depremde evlerini kaybeden vatandaşlardan multecilere kadar pek cok kişi unutulmadı.
Konak Belediyesi, pandemi ve depremin etkileriyle zor bir yılı geride bırakan İzmir'de, sosyal yardımlar ve dayanışmayı guclendiren projeleriyle ornek oldu. Mart ayında Turkiye'de ilk Covid-19 vakasının gorulmesinin ardından calışmalarını yoğunlaştıran Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu, pandemi doneminde de ihtiyacı olan vatandaşların sıkıntılarını en kısa zamanda cozmek ve taleplerini karşılamak icin calışma yuruttu. Sosyal Yardım İşleri ekipleri, yıl boyunca belediyeye başvurarak yardım talebinde bulunan yaklaşık 20 bin vatandaşın yanı sıra; kısıtlamalarda kepenk kapatmak zorunda kalan esnafı, uzaktan eğitime gecen oğrencileri, depremden en cok etkilenen Bayraklı'da evlerini kaybeden vatandaşları, 65 yaş ustu vatandaşları ve Basmane'deki multecileri unutmadı. Her başvuru tek tek değerlendirildi ve sosyal yardım ekipleri vatandaşın ihtiyac duyduğu noktada talepleri karşıladı.

Ote yandan, bakkal ve eczanelere olan borcların kapatılması, askıda kurban, tablet bağışı gibi kampanyalarla da dayanışma halkası cığ gibi buyudu. Konak Belediyesinin başlattığı yardım kampanyalarına destek veren hayırseverler ornek bir dayanışma gostererek, zor zamanlarda birbirine yardım eli uzattı.
Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, gerek pandemi doneminde gerekse İzmir depremi sonrasında belediye ekiplerinin hızla organize olarak calışmaların hayata gecirildiğini ifade etti. Başkan Batur, zor gunlerden cıkışın birlik, berberlik ve dayanışma ruhu icinde hareket etmek olduğunu vurgulayarak, "2020 yılı karamsar gecti; ama birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu icinde yaşamaya ve sıkıntıları hep birlikte aşmaya devam edeceğiz. Sadece bizim değil, dunyanın ilk kez karşılaştığı boyutta bir salgın ile mucadele ediyoruz. Ustune bir de bugune dek İzmir'de bizim gorduğumuz en şiddetli depremi yaşadık. Bu acı olaylar yaşanırken İzmir'de tum yerel yonetimler hizmet yarışındaydı. Aynı zamanda Konaklı hemşehrilerimiz de başlattığımız tum kampanyalarda yardım yarışına girerek gosterdikleri dayanışma ile bize hem gurur hem de daha cok calışmak icin şevk verdi. İzmir bu anlamda farklı bir yer; dayanışma ruhu en ust noktada. Bizi zor gunlerden cıkaracak olan da bu dayanışma olacaktır" dedi. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı