Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hunat Mahalllesi Dedeman Ortaokulu yerine yapacağı otopark ve icinde Selcuklu Anıtı'nın olduğu park projesi hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki'ye bilgi verdi. Daha sonra ikili okulda incelemelerde bulundu.
Şehir merkezine dev yatırım yapacaklarını ve merkezdeki trafik sorununu cozeceklerini vurgulayan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Oncelikle Mehmet Ozhaseki Bakanımıza teşekkur ediyorum. Meclisteki toplantılarından hemen sonra ayağının tozuyla buraya gelerek projelerimizi inceledi. Melikgazi olarak projelerimizi bir bir hayata gecirmeye calışıyoruz. Dedeman okulumuzun yerine park ve otopark yapıyoruz. 6000 metrekare alanı bulunan ve omrunu tamamlayan Dedeman Ortaokulunu yıkarak altını 3 katlı yeraltı otoparkı ustunu yeşil bir park ve parkın icine de Selcuklu Anıtı yapacağız. Kayseri bir Selcuklu şehri ve Selcuklu şehrine de bu yakışırdı. Aynı zamanda okulun hemen yanındaki Nazım Toker ilkoğretim Okulu'nun taş binasını da koruyarak gorsel sanatlar sergi salonu ve atolyeler haline cevireceğim. Bu alan cok merkezi bir yer olduğu icin buyuk bir otopark alanı ortaya cıkmış olacak ve Selcuklu Anıtı'nın etrafında torenlerin, programların duzenlendiği bir alan meydana gelecek. Merkezdeki trafik yoğunluğuna 'ustu park, altı otopark' projemizle kalıcı cozum uretmek istiyoruz. Dedeman Okulunu Hulusi Akar Bulvarı uzerinde yeni yaptığımız modern ve daha nitelikli buyuk bir okulumuza taşıyacağız. Dedeman icin bu guzel bir fırsat hem de şehir merkezinin rahatlaması nefes alması icin buyuk bir fırsat. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Mehmet Ozhaseki Bakanımıza, Buyukşehir Belediye Başkanımıza teşekkur ederim" dedi.

Okulun yerine yapılacak proje ile şehir merkezinin ihtiyacı olan rahatlamanın yaşanacağını soyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ozhaseki, "Şehrin sorunlarına yonelik yeni projeler uretmek lazım. Sağolsun Mustafa Başkanımız bunun uzerine guzel bir proje ortaya cıkarmış. Bu okulun oğrencisi cok azdı, Milli Eğitim Bakanımızla goruşerek proje icin onay aldık. Dedeman başka bir yeni ve daha nitelikli okula taşınacak. Kayseri'nin yeni bir ihtiyacını daha cozecek ve buradaki sıkıntılı durum ortadan kalkacak merkez nefes alacak. Gece gunduz Kayseri icin koşturan başkanlarımıza teşekkur ederim" diye belirtti. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı