Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, 21 Aralık'ta kutlanan "Dunya Kooperatifcilik Gunu" nedeniyle 'Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi'nin uyeleri ile bir araya geldi. Başkan Guder, "Başarılı kooperatifler, hem ureticinin hem de tuketicinin sorunlarının cozumunde cok onemli bir gorevini yerine getiriyorlar" dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırcuval ile birlikte her yıl 21 Aralık'ta kutlanan "Dunya Kooperatifcilik Gunu" nedeniyle fahri başkanlığını Yıldız Guder'in yaptığı 'Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi'nin uyeleri ile bir araya gelerek, bu ozel gunlerini kutladı. Ozellikle gelişmekte olan ulkelerin ekonomik ve sosyal hayatlarında cok onemli ve vazgecilmez bir yeri o!an kooperatiflerde markalaşmanın onemine değinen Başkan Guder, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın, toplumsal hayatta insanları kuvvetlendirdiğine de dikkat cekti.
"Uretici kadınlarımızın her daim yanındayız"
Sosyal sorumluluk ilkesi ile calışan Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi'nin temelinde dayanışma, topluma ve insana hizmet olduğunu anlatan Başkan Guder, "Dunya Kooperatifciler Gunu munasebetiyle Battalgazi Belediyemizin onculuk ettiği ve bir yıl once kurulan Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifimizin değerli uyeleriyle, satış noktasında bir araya geldik. Amacımız, kadınlarımızı sosyal hayatın icerisine biraz daha aktif olarak dahil etmek ve gelişen dunya konjektorunde kadınlarımızın hak ettiği yeri almalarını sağlamaktır. Ozellikle Malatya'mızda ev hanımlarımız kendi ev işlerine biraz daha fazla zaman ayırıyorlar. Ev işlerini yaparken de el emeği goz nuru urunler evde uretiyorlar. Bizlerde uretici ve tuketicilerimizi kooperatifimizde buluşturuyoruz. Hem kadınlarımızı uretimin icine cekiyoruz hem de ev ekonomilerine boylelikle katkıda bulunuyorlar. Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi, Malatya'da ilk endustriyel mutfağa sahip, satış noktası bulunan, kurduğu hanımeli pazarıyla ve uretici uyelerinin fazla olmasıyla Malatya'mızda onde gelen kooperatiflerden bir tanesi. Kooperatifimiz aktif olarak calışmalarını surduruyor. Korona virus salgını olmasına rağmen cok ciddi calışmalara imza attılar. İnşallah 2021 yılında bu calışmalarının uzerine koyarak ilerlerler. Kooperatifcilikte markalaşma cok onemlidir. Ticaret İl Mudurluğu koordinesinde Malatya'daki kooperatiflerimiz bir araya gelerek, bilgi birikim ve tecrube paylaşımlarını yapmalarını istiyoruz, arzuluyoruz. Bunları fikirleri tek catı altında toplarsak eğer ben inanıyorum ki kadınların urettikleri urunler, uluslar arası mecralarda tanıtma imkanı bulacak. Bizler, Battalgazi Belediyesi olarak uretici bayanlarımızın her daim yanındayız. Turkiye'deki kooperatif uyelerimiz başta olmak uzere Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatif uyelerimizin bu ozel gununu kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Ureticilerimizin de 2021 yıllarını ben şimdiden tebrik ediyorum. 2021 yılınız 2020 yılından daha iyi ve guzel olsun" dedi. - MALATYA