Arkadaşına uyması pahalıya patladı...O kactı, kendisi hem gozaltına alındı, hem de ceza yedi
Arkadaşını teyp almak icin cağırdı, onu bırakıp kactı

BURSA - Bursa'da bir markete hırsızlık yapmak icin gelen 2 kişinden biri yakayı ele verdi. Şahısların gelme anı ve hırsızlık olayının ardından kacma anı saniye saniye guvenlik kamerasına yansıdı. Hırsızlık olayına karışmadığını ileri suren şahıs ifadesi alınmak uzere karakola goturulurken, şahsa ayrıca sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal etmekten dolayı 3 bin 150 TL ceza kesildi.
Olay, Bursa'nın İnegol ilcesi Kasımefendi Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya gore, B.T. ile M.Y. isimli iki arkadaş plakasız motosikletle bir markete geldi. Bu sırada kavşakta gorevli polis memuru şahısları gorunce yanlarına geldi. Maskesiz olan şahısları uyararak maskelerini takmalarını istedi. Neden dışarıda olduklarını sorduğunda ise ciftlikten geldiklerini ve markete alışveriş yapmaya geldiklerini soyledi. İceri giren hırsızlardan M.Y. isimli şahıs iceride gozculuk yaparken, B.T. ise iceride bulunan 580 TL değerindeki arac teybini aldı. Hızla kapıdan cıkmak isterken calışanlar durumun farkına vardı. Hırsızların peşinden koşan calışanları goren B.T. kapının onune aldığı teybi atarak kactı.
Bağırma sesleri uzerine kavşaktaki polis memuru kacan şahsın peşine koştu ama yetişmedi. M.Y.'nin ise esnaf tarafından kacmasına izin verilmedi. Polis memuru şahsı alarak olay yerine ekip cağırdı. Gelen ekiplere M.Y. hırsızlık olayından haberinin olmadığını ileri surerek, "B.T. beni aradı. Araba teybi almaya gideceğini, benim de kendisiyle gelmemi soyledi. Bunun uzerine motosikletle birlikte geldik. İceriye girdik. B.T. teybi almış benim hicbir şeyden haberim olmadı" dedi.
Ekipler şahsın izin belgesini kontrol ettiklerinde bu saatte calışmadığını belirledi. Bunun uzerine M.Y. ifadesi alınmak uzere karakola goturuldu. Şahsa ayrıca sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 150 TL ceza kesildi. Polis ekipleri hırsızlık olayını gercekleştirmeye calışan B.T.'nin yakalanması icin calışma başlattı.
Ote yandan, iki şahsın motosikletle gelme anı ve kacma anları bir işyerinin guvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay yerinde bırakılan motosiklet ise yapılan incelemenin ardından karakola goturuldu. Olayla ilgili soruşturma ise surduruluyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SEYFETTİN ARAS