Antalya'da sokağa cıkma kısıtlamasında ticari takside polise yakalanan kadın, once avukatıyla goruşmeye gittiğini soyledi, ceza yazılacağını anlayınca da "Herkes dışarda" deyip kendini savunmaya calıştı.

Manavgat Emniyet Mudurluğune bağlı ekipler tarafından Manavgat-Celtikci yolu uzerinde MATSO Turizm Fakultesi onunde gercekleştirilen uygulamada durdurularak trafik acısından sorgulaması yapılan ticari takside eksiğe rastlanılmazken, takside yolcu olarak bulunan kadına sokağa kısıtlamasını ihlal ettiği icin ceza uygulandı. Ticari takside yolcu olarak bulunan N.K. isimli kadın, mahkeme oncesinde avukatıyla goruşmek icin avukatının yanına gittiğini soylese de ceza yemekten kurtulamadı. N.K.'nın ceza yememek icin avukatını telefonla araması da işe yaramadı. Polisin bugun adliyelerin kapalı olduğunu ve avukatıyla kısıtlama dışında da goruşebileceğini soyleyip neden sokakta olduğunu sorması uzerine "Herkes sokakta sadece ben değilim" diyen kadına polis, sokağa cıkma kısıtlamasında istisna olan market calışanları ve ekmek almaya giden vatandaşları ornek gosterdi. Bunun uzerine "Ben de avukatımla goruşmeye gidiyorum" diyen kadın aractan indirilip hakkında tutanak tutuldu. N.K. yine itirazlarını surdurup "Millet el ele geziyordu" dedi. N.K., emniyet guclerinin sokağa cıkma yasağı ihlali sebebiyle kaymakamlığa gondermek uzere hazırladığı 3 bin 150 liralık idari para cezası tutanağının ardından taksiye binerek yoluna devam etti. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı