DUZCE'de, 17 yaşında yakalandığı kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Zulfikar Eren Cakır (33), şoforluk hayalini gercekleştiremeyeceği icin kullanmayı hayal ettiği aracların maketlerini toplayarak koleksiyon yapıyor.
Duzce Beyciler Mahallesi'nde oturan, 17 yaşına kadar yuruyen ancak gecirdiği kas hastalığı nedeniyle boynundan aşağısı tamamen felc olarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan Zulfikar Eren Cakır'ın en buyuk hayali şofor olmaktı. Ancak gecirdiği rahatsızlık nedeniyle bu hayalini gercekleştiremeyen Cakır, bu kez beğendiği ve kullanmak istediği aracların maketlerini toplayarak koleksiyon yapmaya başladı. Her gun rafta bulunan 50'ye yakın maket aracını kardeşi Hilal Cakır'a indirten ve temizleten Zulfikar Eren Cakır, koleksiyonunu buyutmeyi hedefliyor.

'TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM OLDUM'Zulfikar Eren Cakır, maket arabalarıyla ilgilenirken gerceğine binmiş gibi hissettiğini belirterek, "17 yaşında kas erimesi hastalığına yakalandım. Tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Kız kardeşime liseye giderken harclık veriyorduk. Harclıklarından bana araba aldı. Ondan sonra merak sardım. Şu an yaklaşık 50 arabam var. Her gun kız kardeşime arabaları indirtiyorum, temizletiyorum ve tekrar yerine diziyoruz. Gerceğine binme şansım yok ama bunlarla ilgilenirken gerceğine binmiş kadar oluyorum. Koleksiyonumu daha cok buyutmek istiyorum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tezcan SOLMAZ