Evin tek umuduydu şimdi uzanacak yardım eli bekliyorlar
9 kişilik ailede ekmek getiren tek kişi olan Umut ayağa kalkmak istiyor

Karabuk'un Umut'u yeniden ayaklanıp sokaklara donmek istiyor
KARABUK - Karabuk'te gecirdiği rahatsızlık sonucu yurume kabiliyetini kaybeden 21 yaşındaki Umut Guloğlu, yeniden sağlığına kavuşup evine ekmek goturmek istiyor.
Namık Kemal Mahallesi Dağ Sokak'ta yaşayan Medine-Mehmet Guloğlu ciftinin 10 cocuğundan biri olan Umut, iki ay once gecirdiği rahatsızlık sonucu yurume yetisini kaybetti. Karabuk'te buyuk kesim tarafından tanınan ve kentin en yoğun caddesi olan Kemal Guneş Caddesi'nde ceşitli enstrumanlarla muzik calarak evine ekmek goturen Umut, tedavi icin gittiği hastanede bacağında tumor olduğunu oğrendi. Altı kardeşi ile birlikte derme catma bir evde yaşayan genc, yeniden sağlığına kavuşup evine ekmek goturmek istiyor. Ayrıca Kardemir Karabukspor maclarındaki hareketleri ile taraftarın neşesi olan Umut, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
"Ameliyat olursa felc olabilir"
Yaklaşık iki ay once birden şiddetli ağrı ile ayaklarının kitlenerek hastaneye gittiklerini ve bacaklarındaki tumor sebebi ile sonrasında hic yuruyemediğini belirten Umut'un annesi Medine Guloğlu, "Bacağı kitlendi. Hastaneye goturduk. İğne yaptılar. Bir sure sonra ayağa kalkamaz oldu. Fıtık ve tumor var dediler. Ankara'ya gittik. Orada 10 gun durduk. Ankara'da buyuk oğlum ile konuştu doktor. Eğer Umut ameliyat olursa felc olabilir, iyileşmez dediler" dedi.
Anne Guloğlu, eşinin gırtlak kanseri olduğu icin calışamadığını, eve ekmek goturen kişinin sadece Umut olduğunu soyledi.
Bin 700 TL yardım aldıklarını onun da market masraflarına zor yettiğini ifade eden Guloğlu, "Ne yapacağımızı sapıttık. Cocuk iyileşsin başka bir şey istemiyorum. Buyuklerime sesleniyorum, cocuğumu iyileştirsinler. Cocuğumun yurumesini istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Cocuğum ayağa kalksın yeter" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FATİH UNLU