"Hakemlerimiz bu sene daha formsuz"
"Bir gun hakem kovalayıp, etrafı yakmadık"

"Galatasaray şampiyonluğun en buyuk adayıdır" İSTANBUL, - Galatasaray Kulubu Başkanı Mustafa Cengiz, "Eğer bir Galatasaraylı futbolcuya sarı, kırmızı kart veriyorsa aynı pozisyonlarda rakiplerimize de vermesi gerekir. ya da bize de vermemesi gerekir. Bu, teknik heyet icin de gecerli. Hakem camiası Turk futboluna el freni olmamalı. Hakem camiasın Turk futbolunun gerisine duşmemeli. Tam tersine onderlik etmeli" dedi.Galatasaray Kulubu Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulup televizyonuna acıklamalarda bulundu. Hakemlerin bu sezon sadece kendileri icin değil herkes icin formsuz olduğuna dikkat ceken Mustafa Cengiz, "Taraftar olarak, asabımız bozuk. Yenilgiler daha uzun suruyor. Galibiyetlerin sevinci daha kısa suruyor, insan yaradılışı boyle. Başkan olarak şunu soyleyebilirim. Hakemlerimiz bu sene daha formsuz. Sadece bizle ilgili değil, rakip de mutlu değil. Oynanan her macta hakemler macın onune geciyor. Bu tehlikeli bir şey. Hakemlerimiz formsuz. Netice itibarıyla hem bize hem de rakiplerimize zarar veriyor" diye konuştu."HAKEM CAMİASI TURK FUTBOLUNA EL FRENİ OLMAMALI"Hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini belirten Cengiz, "Gecen yılki hakem hatalarına baktığınız zaman en fazla zararı goren takımız. Biz bunun boyle gitmesini istemiyoruz. Ben buradan TFF'yi uyarıyoru; Lutfen ilgili kurumlarını uyarsınlar. Hakemler daha dikkatli olsun. Ozellikle bizlere, oyuncularımıza, teknik heyetimize cok daha rahat kart gosteriyorlar. Bize karşı cok cesurlar. Biz aynı cesareti rakiplerimize de bekliyoruz. Eğer bir Galatasaraylı futbolcuya sarı, kırmızı kart veriyorsa aynı pozisyonlarda rakiplerimize de vermesi gerekir. ya da bize de vermemesi gerekir. Bu, teknik heyet icin de gecerli. Hakem camiası Turk futboluna el freni olmamalı. Hakem camiasın Turk futbolunun gerisine duşmemeli. Tam tersine onderlik etmeli. İyi, guzel futbol oynayanı, mertce mucadele edeni, yere yatmayanı, vakit gecirmeyeni, kasten kendisine olmuş gibi faul yapıldıktan sonra hicbir şey olmamış gibi ayağa kalkanları cezalandırmalı" şeklinde konuştu."BİR GUN HAKEM KOVALAYIP, ETRAFI YAKMADIK"Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın kulturunde yenilgiyi kabul etmek olduğunu vurgulayarak, "Seyircimizin olmaması da bizim aldığımız sonuclarda etken, fakat biz yenildik. Yenilgiyi de kabul etmek asalet gerektirir. Galatasaray camiası, taraftarı bu asalet icindedir. Biz en yuksek seyirci sayısına sahip olmamıza rağmen bir gun sahaya inmedik. Bir gun hakem kovalayıp, etrafı yakmadık. Biz bununla ovunc duyuyoruz. Cunku Galatasaray kulturunde yenilgili kabul etmek, onu ozumsemek asaleti vardır. Kendimizi ovmek icin soylemiyorum, bu bir realite. Bunu olaylar da percinleyip, gosteriyor. Ben TFF'ye ve ilgili kurumlara rica ediyorum. Lutfen formsuz hakemleri bizim maclarımıza vermesinler. Diğer rakipler icin de soyluyorum bunu. Biz yenilgiyi de kabul ederiz. Yenen rakiplerimizi de tebrik ediyorum. Galatasaray'ı yenmek kolay bir iş değil. Kutluyorum. Bunları soyleyebilirim. Lutfen hakem camiası ve aktorleri dikkatli olsunlar" ifadelerini kullandı."GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞUN EN BUYUK ADAYIDIR"Son olarak sarı-kırmızılı taraftarlara seslenen Cengiz, konuşmasını şoyle bitirdi:
"Taraftarlarımız şundan emin olsun ki, Galatasaray adının olduğu her yerde şampiyonluğun en buyuk adayıdır. İnşallah sezon bittiğinde yine şampiyon olacağız."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı