Elbise ile Kendine Guveni Artanlar
Guzel elbiseler giymek bazı kadınların kendine guvenini arttırıyormuş. Bu gruba giren kadınlar �Kendime guvenim artıyor. Kendimi guclu ve dolayısıyla seksi hissediyorum. Boylece erkeklerin dikkatini cekiyorum� diyorlar.
Bu gruptaki kadınlara şunları soyleyelim. İş ya da ozel hayatta başarılı olmanın ilk şartı �kendini sevmek ve kendine guvenmektir�. Eğer kıyafetleriniz buna yardımcı oluyorsa, tabi ki guzel giyinin. Ancak guzel giyinmek, illa etiketi olan pahalı şeyler giymek değildir. Kendinize yakışanı giyinmektir. Modern, klasik, minimalist ya da folklorik bir şeyler giyebilirsiniz. Ama kendiniz olmayan bir şeyleri giymeyin.
Başka Kadınları Etkilemek ya da Kıskandırmak icin Giyinenler
Bazı kadınlar, kendilerine guveni, başka kadınları etkileyerek elde ederler. Bu tur kadınların hedefi, hemcinslerinden, kıyafetleri icin verilmiş bir tepki gormektir. Bunu da coğunlukla alırlar.
Ancak unutulmaması gereken husus, kadınlar icin giyindiğiniz zaman, erkekler tarafından beğenilmeme riski yuksektir. Kadınlar etikete ve şekle daha cok bakarlar. Renk beğenileri de erkeklerden farklıdır. Bunu aklınızın bir koşesine not edin.

Her Daim Seksi Giyinenler
Bazı kadınlar, kadınca taraflarını one cıkaran kıyafetler giymeyi severler. Orneğin bacaklarını gosteren, dar ya da dekoltesi derin kıyaferlere oncelik tanırlar. Bu tur kadınlar �Kendimi seksi hissetmeyi cok seviyorum. Erkeklerin ilgisini cekmek hoşuma gidiyor. Boyle zamanlarda kadınların da, kacamak bakışlarla beni incelediklerini hissediyorum� diyorlar.
Kendini seksi hissetmek kadınların en tabi hakkı. Ancak burada farkında olunması ve karar verilmesi gereken bir husus var. O da bu giyimle verilmek istenen mesajdan emin olup olmadığınız.
Kadınların, hem hemcinsleri hem de erkekler tarafından onyargılı değerlendirildiği bir ortamdaysanız, giyiminiz yanlış insanların yaklaşmasına, doğru insanların kacmasına neden olabilir. Ancak bu soylediğimiz bir tavsiye değil. Karar verecek olan sizsiniz. Ortamınız onemli. Sizi olduğunuz şekilde değerlendirecek insanları da bulabilirsiniz.
Kendi Stili olan kadınlar
Bu tur kadınlar sanki doğuştan stile sahiptir. Kıyafetleri daima ilgi ceker ve herkesten farklıdır. Kişiliklerini sanki kıyafetleri ile dışarı vururlar. Modanın ne olduğu ya da olmadığı onemli değildir. Genellikle de aksesuarlara onem verirler.
Benim stilim yok diyorsanız, hemen stilinizi oluşturmaya bakın. Gec kalmış değilsiniz. Yapmanız gereken ilk şey, eğer yoksa bir boy aynası sahibi olmanızdır. Sonrasında, bu aynanın karşısında ceşitli kıyafetleri ve aksesuarları deneyerek, sizi ifade edecek, guzel yerlerinizi vurgulayacak stili bulmayı deneyin. Goreceksiniz, 1-2 gunluk uğraş sonunda stilinizi tespitedeceksiniz.
Coğu kadın modayı takip etmekten, kendi stilini yaratamıyor. Siz de bu sınıftaysanız, artık vazgecin ve stilinizi tespit etmek icin harekete gecin.

Bu yazıda tabi ki, giyinmekle ilgilenmeyen yani ne giydiğini farkında olmayan kadınlardan bahsetmedik. Bahsetmeyeceğiz de.. Kadın demek giyim demektir. Spor, Şık, ucuz ya da pahalı, kadınsanız bunun tadını cıkarın ve kıyafetlerinizi amacınıza uygun bir şekilde secin.​