Yuksekoğretim Kurulu (YOK) Ankara, Gazi ve Orta Doğu Teknik Universitesi Norobilim ve Noroteknoloji Mukemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (NOROM), projelerin, universitelerin ortak calışmalarıyla yurutulmesi, bilgi ve tecrube paylaşımında bulunulması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması acısından ornek olacağını bildirdi.
YOK'ten yapılan yazılı acıklamada, Gazi Universitesi, Ankara Universitesi ve Orta Doğu Teknik Universitesi Norobilim ve Noroteknoloji Mukemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Yonetmeliğinin bugunku Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtildi.
Acıklamada, yonetmelikle nisanda yururluğe giren stratejik onem taşıyan projelerin desteklenmesi amacıyla alanında temayuz etmiş birden fazla universitenin guc, bilgi ve tecrubelerini birleştirmelerine imkan veren ve Turkiye'de ilk kez uygulanacak model kapsamında ilk ortak araştırma ve uygulama merkezinin kurulduğu aktarıldı.
Projeyle Turk yuksekoğretim sistemine "birlikte iş yapma modeli" kazandırıldığı ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi sağlandığına işaret edilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ankara, Gazi ve Orta Doğu Teknik Universitesi Norobilim ve Noroteknoloji Mukemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NOROM), Turk yuksekoğretimine birlikte iş yapma modelini getirmesinin yanı sıra ulkenin gelişmesi icin oncelikli ve ozellikli bir alanda buyuk yatırım ve harcama yapılmasını gerektiren projelerin, universitelerin ortak calışmalarıyla yurutulmesi, bilgi ve tecrube paylaşımında bulunulması kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması acısından ornek olacak."
Acıklamada goruşlerine yer verilen YOK Başkanı Prof. Dr. Yekta Sarac da yonetmelikle kurulan NOROM'un ulkeye hayırlı olmasını dileyerek, modelin Turkiye'de ilk kez uygulanacağının altını cizdi.
Sarac, "Yeni YOK, ulkenin kalkınma hedefleri doğrultusunda katma değer uretecek yuksekoğretim Ar-Ge merkezleri ile ilgili yeni ve yenilikci calışmalarını surdurecek." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yıldız Aktaş