Sevilen doktor icin "Emekli olmasın" diye imza kampanyası duzenlendi
RİZE (İHA)- Rize'nin Ardeşen ilcesinde doktor Dursun Ali Sarı'nın emekli olmaması icin imza kampanyası başlatıldı.
Şubat 2021'de yaş haddinden dolayı emekliye ayrılacak olan ve 42 yıldır Ardeşen'de gorev yapan Dr. Dursun Ali Sarı icin Ardeşen Gazeteciler Derneği tarafından imza kampanyası başlatıldı.
Ardeşen ilcesinin neredeyse kuruluşundan bu yana hizmet veren Dr. Dursun Ali Sarı'nın ilcede Aile Hekimi olarak verdiği hizmet 72 yaşını doldurduğundan Şubat 2021 tarihinde yaşı gereği zorunlu olarak emekli edilerek son verilecek.
Ataturk Caddesi uzerinde kurulan stantta imzalar toplandı. İmza atmak icin adeta akın eden vatandaşlar "Ali Sarı gibi doktor bolgeye gelmemiştir. Kackar Devlet Hastanesi'nde yetki vermesi lazım. İlcemize yıllardır buyuk hizmeti olan bir insandır. Sağlık Bakanımıza buradan sesleniyoruz. Doktorumuzu 3 yıl daha Ardeşen'de gorev yapmasını istiyoruz. Herkesin cok rahatlıkla gidebileceği bir insandır. Ardeşen'de sağlık sektoru denince akla gelen ilk doktordur. Hepimizin doktordur. İnşallah yaptığımız bu kampanyadan sonuc alarak Ardeşen bir değerine sahip cıkmış olacaktır" ifadelerini kullandılar.
İmza kampanyasına katılan Ardeşen Kent Konseyi Derneği Başkanı Sevilay Yanılmaz "Ben Ardeşen'de ilk doktor olarak Ali Sarı'yı gordum. Tedavileri her zaman bize cok guzel bir şekilde cevap verdi. Gorevinin devam etmesini istiyoruz. Ali Sarı Bey Ardeşen'e hala lazım. O yuzden devam etmesini arzuluyoruz" dedi.
"Vatandaşlarımızın bu davranışı beni mutlu etti"
Yapılan kampanyaya ilişkin acıklamalarda bulunan Dr. Dursun Ali Sarı, "42 yıldır bir gorevim var Ardeşen'de. Gorevimi layıkıyla yapmaya calıştığıma inanıyorum. Yıllardır vatandaşımıza hizmet etmeye calıştım. Her şeyin de bir sonu var. 72 yaş hekimlikte son yaş oluyor, kanun boyle soyluyor. 31 Ocak 2021 tarihine kadar gorevimi devam ettireceğim ve 1 Şubat itibariyle emekli olacağım. Vatandaşımız yapmış olduğu kampanya bir jesttir. Beni mutlu etti. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum. Karşılıklı sevgi ve saygı cercevesinde gorevimizi icra ettik. Bu kanun sadece benim icin değil tum hekimlerimiz icin gecerlidir. Vatandaşlarımız emekli olacağımı duyunca uzulduler. Kanunen uygun olması halinde 75 yaşıma kadar devam edeceğimi duşunuyorum. Ben aile hekimi olmadığım insanlara da hizmet ettiğim icin sağ olsunlar, bir topluluk beni kabul edip sahiplendi. Ben kimseyi senin aile hekimin ben değilim diye demeden hizmet etmemezlik yapmıyorum. Vatandaşımızın bu davranışı beni cok mutlu etti. Gozlerim yaşardı inanın" acıklamasında bulundu.
Ote yandan, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında gorev yapan Tabip ve Uzman Tabipler ile 24/11/2004 tarihli ve 5258sayılı Aile Hekimliği Kanunu hukumlerine gore istihdam edilen aile hekimleri, her yıl Bakanlıkca uygun gorulmek şartıyla yetmiş iki yaşına kadar calışabilir kararı alınmış ve Resmi Gazete'de yayımlanan 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında gorev yapan tabip ve uzman tabipler ile Aile Hekimliği Kanunu hukumlerine gore istihdam edilen aile hekimlerine, kendi istekleri ve kurumun onayı dahilinde 72 yaşına kadar calışma imkanı getirilmişti.