RİZE'nin Ardeşen ilcesinde yaş haddinden dolayı emeklilik vakti gelen ve şubat ayında mesleği bırakmaya hazırlanan 42 yıllık doktor Ali Sarı (72), pandemi doneminde meslektaşlarını yalnız bırakmamak icin dilekce vererek gorevde kalmak istedi. Cevresinde cok sevilen doktora destek icin vatandaşlar da stant acıp imza kampanyası başlattı.
Ardeşen ilcesinde gorevli 42 yıllık Aile Hekimi Ali Sarı'nın gorev suresi yaş haddinden dolayı şubat ayında doluyor. Emekliliği gelen doktor, pandemi doneminde meslektaşlarını yalnız bırakmamak icin dilekce vererek gorevde kalmak istedi. Cevresinde de cok sevilen doktor icin vatandaşlar da stant acıp imza kampanyası başlattı. Kampanyaya katılan vatandaşlar, imza atarak destek veriyor.

'75 YAŞINA KADAR DEVAM EDEBİLİRİM'Zorlu bir salgın surecinde mesleği bırakmak istemediğini anlatan Ali Sarı, "Gorevimi layıkıyla yapmaya calıştığıma inanıyorum. Yıllardır vatandaşımıza hizmet etmeye calıştım. Her şeyin de bir sonu var. 72 yaş hekimlikte son yaş oluyor, kanun boyle soyluyor. 31 Ocak 2021 tarihine kadar gorevimi devam ettireceğim ve 1 Şubat itibariyle emekli olacağım. Vatandaşımızın yapmış olduğu kampanya bir jesttir. Beni mutlu etti. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum. Karşılıklı sevgi ve saygı cercevesinde gorevimizi icra ettik. Bu kanun sadece benim icin değil tum hekimlerimiz icin gecerlidir. Vatandaşlarımız emekli olacağımı duyunca uzulduler. Kanunen uygun olması halinde 75 yaşıma kadar devam edeceğimi duşunuyorum. Ben aile hekimi olmadığım insanlara da hizmet ettiğim icin sağ olsunlar, bir topluluk beni kabul edip sahiplendi. Ben kimseyi senin aile hekimin ben değilim diye demeden hizmet etmemezlik yapmıyorum. Vatandaşımızın bu davranışı beni cok mutlu etti. Gozlerim yaşardı" dedi.'GOREVİNE DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ'Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu doktor Ali Sarı'nın emekli olmaması icin vatandaşların imza kampanyası başlattıklarını belirterek, "Biz de destek veriyoruz. Gercekten vatandaş tarafından istenilen, sevilen doktorumuza sahip cıkıp gorevine bir sure daha devam etmesini istiyoruz" dedi.Tayfun Tan ise, "Ardeşen'de sağlık sektoru denilince ilk akla gelen hekim Ali Sarı'dır. Benim de cocukluğumun doktorudur, benden oncekilerinde cocukluk doktorudur. Bu salgın surecinde gorevde kalarak hizmete devam etmek istiyor, bizde destek veriyoruz" diye konuştu. Sevilay Yanılmaz da, "Ardeşen'imizin ilk doktoru olarak kendisini tanıdım. Gorevinin bitmesini istemiyoruz, devam etmesini istiyoruz. Ardeşen'e hala lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Adem AKATİN