Antalya'da Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 hastası Gulcin Sipahi'nin (23) evinde cizdiği resimleri gorenler hayretlere duşuyor. 8 yaşından bu yana aldığı kurslarla resmini geliştiren Sipahi'nin, engelli aracının uzerinde cizdiği resimlere, yurt ici ve yurt dışındaki bircok sanatseverden sipariş geliyor. Genc kızın tek hayaliyse, kendisiyle aynı hastalığa yakalanıp hayatını kaybeden kardeşinin adına sergi acmak.
Antalya'nın Muratpaşa ilcesinde yaşayan 23 yaşındaki Gulcin Sipahi, henuz 8 yaşındayken resim yapmaya ilgi gosterdi. Kucuk yaştaki yeteneğinin fark edilmesinin ardından kurslara giderek kendini kara kalemde geliştiren Sipahi, bununla yetinmeyip yağlı boya resim yapmaya başladı. Sipahi, kurstaki oğretmeninin sayesinde resmini daha da ilerleterek tuvale portre haric tum objelerin resimlerini cizmeye başladı. Cevresinden aldığı olumlu tepkiler uzerine bir sosyal medya sayfası acan Sipahi, yaptığı resimleri burada paylaşarak 'Bolluk, bereket' adında sanal bir sergi de actı.
SMA hastalığından olen kardeşi icin sergi acacak
Gittiği kursun pandemiden dolayı kapatılmasıyla, evde resim yapmaya başlayan Sipahi, şu sıralar internetten aldığı siparişlerle yurt ici ve yurt dışına resim satışları gercekleştiriyor. Genc kızın hayaliyse 10 yaşında kendisiyle aynı hastalığa yakalanıp hayatını kaybeden kardeşine ithafen bir sergi acmak.
"Resim yapmak hayatımın merkezinde"
İlk başlarda evde resim cizemeyeceği yonunde duşuncesinin olduğunu dile getiren Gulcin Sipahi, ailesinin yardımıyla bu engelinden ortadan kalktığını ifade etti. 'Resim yapmak hayatımın merkezinde' diyen Sipahi, "Gece 12'de başlıyorum, sabah kadar resim yapıyorum. İlgi geldiği icin de satmaya başladım. "Okulu bitirir miyim? Meslek sahibi olur muyum?" derken, mesleğim zaten evimdeymiş" dedi.
Yurt dışından bile sipariş almaya başladı
Yaptığı resimleri sosyal medya sayfasından paylaşmasıyla sipariş almaya başladığını belirten Sipahi, "Sipariş alıyorum. Şuana kadar 8'in uzerinde satış gercekleştirdim. Bir tanesini yurt dışına sattım. At resmiydi. Gelirin yarısıyla koyde dedemlerin yanına bir prefabrik ev yaptırdım. Kenara koyup biriktiriyorum. Portre haric her şeyin resmini yapıyorum. Manzara yaparken daha cok keyif alıyorum. Hayalim resimde ilerlemek. Şuanda kendime ressam sıfatını koymuyorum. Bolluk, bereket festivali adı altında sanal bir festival actım. Daha da resimler yapıp, biriktirerek gercek bir sergi acmayı duşunuyorum. Kardeşimi 10 yaşında kaybettim. Onun adına acmak istiyorum bu sergiyi" ifadelerini kullandı.
"Zorlandığım oldu, yapamadığım olmadı"
Ailesi ve arkadaşlarının sayesinde kendine olan ozguvenini bulduğunu da sozlerine ekleyen Sipahi, "Ozguvenim yuzunden coğu kişiyle kavga etmişimdir. Ben istersem yaparım. O yuzden bir insan isterse yapar. Resim cizmede zorlandığım oldu ama yapamadığım olmadı. Benim gibi engelli olanlar da bunu yapabilir" diye konuştu. - ANTALYA