Koronavirus onlemleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasında İstanbulluların yeni tercihi Buyukada oldu. Koronavirusle mucadele kapsamında ilan edilen sokağa cıkma kısıtlamalarında İstanbullular, kırsal kesimlere veya vaka sayılarının az olan yerlere ilgi gosteriyor. Bu yerlere Buyukada'da eklendi. Hafta sonu uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasında Cuma gununden adaya gelen vatandaşlar pazartesine kadar kısıtlamayı Buyukada'da otellerde konaklayarak geciriyor. Buyukada'da yaşayan Umit Yaşar Yalcın, "İstanbul'dan Ada'ya kacıyorlar. Ada'da da kiralık evler kalmadı. Kiralar uctu. Bin 500 lira olan kiralar, 2 bin 500, 3 bin lira oldu" dedi.
"CUMA GUNUNDEN GELİP PAZARTESİ SABAHA KADAR KONAKLIYORLAR"
Buyukada'da otelde calışan Sinem Tuncay, "Pandemide hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamalarında adalarda kendilerini daha guvende hissediyorlar. Hafta sonu kısıtlamasını burada gecirmek isteyenler oluyor. 2 gunde olsa 3 gunde olsa en azından biraz daha rahat ediyorlar. Daha rahat yuruyuş yapmak istiyorlar. Hem de ada ortamında olunca biraz daha iyi geldiğini duşunuyoruz. Adalar İstanbul'un yoğun bolgelerine baktığımızda daha kurtarılmış bir bolge. Dolayısıyla insanların tercih etmesindeki en onemli sebeplerden birisi olduğunu duşunuyorum. Bizde oteller olarak gerekli onlemlerimizi alıyoruz" ifadelerini kullandı. Bir başka otel işletmecisi Hasan Gongul, "Bu sezonda misafirlerimiz cuma gununden itibaren akşam gelip pazartesi sabaha kadar konaklamayı tercih ediyorlar. Hem farklılık olması acısından hem de adanın nostaljik havasından dolayı insanlara kacış anlamında daha iyi bir konfor sağlıyor" şeklinde konuştu.

"KİRALAR UCTU"
Buyukada'da yaşayan Umit Yaşar Yalcın, "İstanbul'dan Ada'ya kacıyorlar. Ada'da da kiralık evler kalmadı. Kiralar uctu. Bin 500 lira olan kiralar, 2 bin 500, 3 bin lira oldu. Şimdi ev yok. Ben 1966'dan beri buradayım ev bulamıyorum" dedi. "DAHA RAHAT GEZEBİLECEĞİMİZ TEK YER BURASI"Hafta sonu kısıtlamasını arkadaşıyla birlikte Buyukada'da gecirmek icin gelen Yusuf Ozerhan ise, "Daha rahat gezebileceğimiz, kacabileceğimiz tek yer burası olduğu icin buraya gelmeyi duşunduk. Geldiğimizden beri acık olan cok az sayılı yer var. Halimizden memnunuz. Alışveriş zamanlarında rahatca cıkıp turlayabiliriz diye de tercih ettik" dedi. Ozerhan'ın arkadaşı ise "İstanbul'da yaşıyoruz. Pandemi sureci daha cok sıkıntılı geciyor. Adayı ilk defa bu kadar sakin goruyorum. Bizim kaldığımız işletme olsun diğer taraflar olsun herkes dikkat ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı