Tofaş'ın her yıl duzenlediği "Tedarikci Toplantısı ve Odul Toreni"nde 2020 yılındaki başarılı calışmalarıyla one cıkan firmalar, 8 ayrı kategoride odul aldı.
Şirketten yapılan acıklamaya gore, Tofaş tedarikcileri ile yıllık toplantı ve odul torenini gercekleştirdi.

Pandemiden dolayı online duzenlenen etkinliğe, Tofaş Ust Yoneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, ve Tofaş Satınalma Direktoru Yuksel Ozturk ev sahipliği yaptı.
Dijital platformdaki toplantıda, Tofaş yoneticilerinin haricinde, iş birliği icerisinde olunan firmalarda gorevli 650 kişi de izleyici olarak yer aldı. Toplantının sonunda ise 2020 yılındaki başarılı calışmalarıyla one cıkan firmalar, 8 ayrı kategoride odule layık goruldu.
Duzenlenen dijital etkinlikte 2020 yılı değerlendirilirken, 2021 yılına ilişkin ongoruler de paylaşıldı. Tofaş ust yonetimi tarafından yapılan konuşma ve sunumlarda otomotiv ana sanayi ve tedarikcilerden beklentilere dikkat cekilerek, surdurulebilir başarı icin strateji ve oneriler paylaşıldı. Tum dunyada, salgının seyrinden oturu farklılaşan beklenti ve alışkanlıklar ile değişimin en fazla hissedildiği sektorlerden birinin otomotiv endustrisi olduğunun altı cizildi. Kuresel rekabetcilikte guc kazanmak icin değişimi ongorup, hızla yanıt verilmesi gerektiği vurgulandı.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Tofaş Ust Yoneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, dijital toplantıdaki konuşmasında, onceliklerin hızla değiştiği bu zorlu surecte cevikliğin, esnekliğin ve uyum yeteneğinin onemine vurgu yaparken; risk yonetimi ve surdurulebilirliğin one cıkan temel kavramlar olduğunu belirtti.
Pandeminin kuresel etkilerinin yanında; tedarik zincirlerinin gozden gecirilmesi ve potansiyel bir donuşumu tetiklediğini aktardı. Ayrıca bu surecin, ulke sanayisi icin yeni fırsatların doğurabileceğine inandığını belirtti. Eroldu, yeni teknoloji urunlere yonelik donuşumde, beklentilere hızla yanıt vermek, urun geliştirme, uretim teknolojileri ve kontrolu, dijital alt yapı ve yetkinliklere yonelik yatırımların artarak devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Eroldu "Dunyayı ve ulkemizi etkisi altına alan bu zorlu surecte tum tedarikcilerimizin ozverili calışmaları ile uretim devamlılığında sorun yaşamadık. Bu surecte, yerli tedarikcilerimize destek olabilmek icin biz de onemli bir adım attık. FCA'nın (Fiat Chrysler Automobiles) farklı uretim tesisleri ve projelerinde kullanacağı parcaları Turk tedarikcilerden satın alınmasına yonelik teknik değerlendirme ve teklif calışmalarını başlattık." ifadelerini kullandı.
" Yatırımlara ara vermedik"
2020 yılındaki tum zorluklara rağmen yatırımlarına ara vermediklerine de değinen Eroldu, yenilenen Egea Ailesi ve ailenin yeni uyesi Cross'un hayata gecirilmesinde tum tedarik zincirinin katkısı ve ozverili calışmasından duyduğunu mutluluğu dile getirerek işbirliği icin tum katılımcılara teşekkur etti. Eroldu Tofaş'ın 2021 yılında da yoluna hız kesmeden devam edeceğini soyleyerek sozlerini noktaladı.
Pandemi surecinde yaşanan zorlukladan yeni tecrubeler edinildiğine değinen Tofaş Satın Alma Direktoru Yuksel Ozturk ise uretim ve tedarik zincirinde oluşan riskleri iş birliği icerisinde oldukları tum şirketlerle birlikte başarıyla yonettiklerine değindi. Tofaş ve Tedarikci iş birliklerini değerlendiren Yuksel Ozturk olumsuzluklara rağmen iyi bir yıl gecirildiğini vurguladı.
Ozturk, "Kuresel tedarik zinciri acısından artık daha kompleks yapılar goruyoruz. Ozellikle teknolojinin hızı ve muşteri taleplerindeki değişkenlikler, rekabet ekosistemini OEM, tedarikci, teknoloji sağlayıcılar, startup şirketleri, transformasyon ve farklı arac uretici şirketlerin ortak alanda işbirlikleri yaratabilecekleri bir ortama donuşturuyor. Bizi geleceğe taşıyacak ve fark yaratacak yegane unsur yenileşim ve teknolojiye yatırım yapmaktan geciyor. Tofaş olarak daha da rekabetci hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Bu hedefleri de bugune kadar olduğu gibi hep birlikte gercekleştireceğimize inancımız tam. Bundan sonraki surecte surdurulebilir rekabetciliği on planda tutarak calışmalarımıza devam etmek en buyuk beklentimiz olacak." acıklamasında bulundu.
Acıklamaya gore ayrıca, Kalite Kategorisi'nde A-Plas Genel Otomotiv Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., İnci Gs Yuasa Aku Sanayi ve Ticaret A.Ş., Orau Orhan Otomotiv Kontrol Sistemleri Sanayii A.Ş.; İşbirliği Geliştirme Kategorisi'nde Denso Otomotiv Parcaları Sanayi A.Ş, B Plas Bursa Plastik, Metal, İnşaat, Enerji, Madencilik, Jeotermal ve Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şahinkul Makina ve Yedek Parca Sanayi Ticaret A.Ş.; Dunya Klasında Uretim (WCM) Kategorisi'nde, Matay Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş., Fompak Ambalaj ve Poliuretan Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ermetal Otomotiv ve Eşya Sanayi Ticaret A.Ş.; Dijital Donuşum ve Yenileşim Kategorisi, Plasmot Mobilya ve Otomotiv Plastikleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Apra Muhendislik ve Yonetim Danışmanlığı; Tedarik Zinciri Kategorisi,nde Lima Lojistik Hizmetleri San.Tic.A.Ş., CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.; Endustriyel Satınalma Kategorisi'nde Fuzyon Grup Yapı İnşaat Ltd. Şti.; Yedek Parca Satınalma Kategorisi'nde Opet Fuchs Madeni Yağ San. Tic. A.Ş.; Tedarikci Performans Kategorisi'nde Marelli Mako Turkey Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gkn Eskişehir Otomotiv Urunleri Uretim ve Satış A.Ş., AptivTurkey Teknoloji Hizmetleri Limited Şirketi odule layık goruldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkadir Gunyol