ANTALYA'nın Demre ilcesine gelen Ukraynalı ve Rus turistler yatla tura cıktıkları Kekova'da, aralık ayında denize girmenin ayrıcalığını yaşadı.
Demre'ye gunubirlik turla gelen Ukraynalı ve Rus turistler, once kendileri icin kutsal olan Aziz Nikolaos Anıt Muzesi ve Myra Antik Kenti'ni gezdi. Oğle yemeğinin ardından Demre'nin Cayağzı Limanı'ndan, yatla Kekova turuna cıkan turistler, pırıl pırıl ve yazı aratmayan bir havada once Batık Kenti gezdi. Batık Kent'te, yatın icindeki aynadan suyun icindeki tarihi gozlemleyen turistler ardından yatla, Simena Antik Kenti'ni bugunku adıyla Kalekoy'un gordu. Batık Kent ve Simena Antik Kenti'nden bol bol fotoğraf ve video cektikten sonra yatın onunde, gruplar halinde fotoğraf cektiren turistler az da olsa denizde yol alan irili ufaklı yatları izledi. Turistler zaman zaman da rehberleri Bayram Coşkun'un soylediği şarkılara eşlik etti.

Tur kapsamında turistlerin bulunduğu yat, doğal bir liman olan Gokkaya Koyu'nda mola verdi. Hava sıcaklığının 23 derece, deniz suyu sıcaklığının 22 derece olduğunu goren turistlerin bir bolumu yuzmeye karar verdi. Rus ve Ukraynalı turistler, yatın ustunden denize atlayıp yaklaşık yarım saat suyun tadını cıkardı. Kendi ulkelerinde gunduz bile hava sıcaklığı sıfırın altında olan turistler Kekova'da denizin ve guneşin tadını cıkardı. Yuzme molasının ardından yata binen turistler, turu Cayağzı Limanı'nda tamamladı. Bunun yanında Kekova'da bazı tatilciler de jet ski yaptı. Bazı kucuk teknelerin tura cıkarak gezdiği goruldu. Dunya cenneti, tarihin, doğanın ve denizin ici ice olduğu Kekova'da yazdan kalma bir gun yaşandı.'BİZDEKİ YAZ MEVSİMİ GİBİ'Ukraynalı Valentina Zureva, "Ukrayna'dan gelirken hava sıcaklığı gunduz bile eksi derecedeydi. Cok soğuktu. Bu mevsimde denize gireceğimi hayal bile etmiyordum. Bugun denize girdim. Benim icin inanılmaz bir duygu. Deniz cok guzeldi. Hava ise bizdeki yaz mevsimi gibi. Kalın giysilerle geldim. Şimdi terliyorum. İlk kez geldiğim Kekova'da ve Turkiye'de buyulendim. İnanın cok mutluyum. Yine geleceğim" dedi.'TAM BİR RUYA'Ukraynalı Varvara Kudinova, "Turkiye'ye ve Kekova'ya ikinci kez geldim. Bu ikinci gelişim kızım icin. İlk kez yaz mevsiminde gelmiştim. Bu kez kızıma Antalya'yı ve Kekova'yı gostermek icin geldim. İyi ki bu mevsimde gelmişim. Aralık ayında, kış mevsiminde denize girmek, bir Ukraynalı icin tam bir ruya. Kızımla birlikte o ruyayı yaşadık. Bu mevsimde deniz cok guzeldi. Turkiye'ye son gelişim olmayacak. Onumuzdeki yıl daha cok arkadaşımla yine Turkiye'ye geleceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ahmet ACAR