İzmir'de uyeleri doktorlardan oluşan muzik grubu "Bir Tebessum", Nazım Hikmet Ran'ın "Yaşamaya Dair" adlı şiirini besteleyerek yeni tip koronavirus (Kovid-19) ile mucadele eden sağlık calışanları icin seslendirdi.
Beyin cerrahı Opr. Dr. Hayati Atabay, sağlık calışanlarına ithafen şair ve yazar Nazım Hikmet Ran'ın "Yaşamayı ciddiye alacaksın/Yani o derecede, oylesine ki/Mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda/Yahut kocaman gozluklerin/Beyaz gomleğinle bir laboratuvarda/İnsanlar icin olebileceksin/Hem de yuzunu bile gormediğin insanlar icin/Hem de hic kimse seni buna zorlamamışken/Hem de en guzel en gercek şeyin/Yaşamak olduğunu bildiğin halde." dizelerini besteledi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Barış Yanık, Noroloji Uzmanı Dr. Muharrem Anıl Gurkan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Erhan Cağatay ile oluşturduğu ve "Bir Tebessum" ismini verdiği grupla studyoya giren Atabay, muzisyen Soner Ergun'un duzenlemesiyle şarkıyı seslendirdi.
Şarkıya cekilen klipte de sağlık calışanlarına ait goruntulere yer verildi.
"Sağlık calışanlarının mucadelesine dikkati cekmek istedik"
Opr. Dr. Hayati Atabay, AA muhabirine yaptığı acıklamada, sağlık calışanlarının Kovid-19 ile mucadelede buyuk caba icinde olduğunu soyledi.
İstanbul Tıp Fakultesi Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu sağlık calışanlarının olum haberlerinin kendisini son derece etkilediğini dile getiren Atabay, "Nasıl cephede şehit veriliyorsa bu surecte biz de maalesef bazı hocalarımızı ve sağlıkcı arkadaşlarımızı kaybettik. Kovid-19 ile mucadele eden bizleri, duygusal olarak bu olaylar cok etkiliyor. Duygularımı anlatmak icin Nazım Hikmet'in şiirini besteledim. Bugunler de gececek biliyorum. Onemli olan milletce birlik ve beraberliğimizi korumamız. Biz bu şarkı ve klip uzerinden Kovid-19'la mucadeleye dikkati cekmek istiyoruz." ifadesini kullandı.
"Bu savaş hep birlikte kazanılacak"
Grupta klarnet calan noroloji uzmanı Dr. Muharrem Anıl Gurkan, besteyi ilk duyduğunda cok etkilendiğini belirtti.
Gorev yaptıkları hastanelerde Kovid-19 ile mucadele ettiklerini vurgulayan Gurkan, şunları kaydetti:
"Bu surecte bircok meslektaşımız hayatını kaybetti. Arkadaşlarımız hic moralini kaybetmeden Kovid-19 ile yoğun bakım ve servislerde mucadele ediyor. Mesleğimizin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha anladım. Biz bu şarkıyla hem halkımıza hem de sağlık calışanların mesaj vermek istedik. Arkadaşlarımız bu mucadelede canlarını dişlerine takarak mucadele ediyorlar. Vatandaşlarımızın da mutlaka onerilen tedbirlere uymalarını istiyoruz. Bu savaş hep birlikte mucadele edilerek kazanılacak."
Bateri calan kardiyoloji uzmanı Dr. Mehmet Barış Yanık da "Kovid-19 ile mucadelede halkımızın bir kısmının tedbirlere uyması bizi mutlu ediyor. Bir kısmı ise uymuyor. Bu durumda vaka sayıları artıyor. Biz grup olarak soylediğimiz şarkı ile meslektaşlarımızın salgın ile yaptıkları mucadeleyi topluma anlatmayı hedefliyoruz. Klibimizi izleyen bircok hastamız bana donuş yaparak teşekkur ediyor." dedi.
Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Erhan Cağatay da grupta elektro gitar caldığını, Kovid-19 salgını surecinde sağlık calışanlarına moral vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Profesyonel olarak muzisyenlik yapan Soner Ergun ise projede yer almaktan buyuk mutluluk duyduğunu aktararak, "Grubun tek doktor olmayan uyesi olarak şarkıyı her dinlediğimde duygulanıyorum. Onların verdiği mucadeleye bir kez daha şahit oluyorum." diye konuştu.
Ergun, doktorların muzikal performanslarının ise son derece etkileyici bulduğunu da ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler