Adıyaman'da teror orgutu PKK/KCK mensuplarına yaşam malzemesi temin eden "Baver" kod adlı Zeynal Karakaş'a verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası kararının gerekcesinde, sanığın eylemleri yer aldı.
Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesince teror orgutu PKK/KCK'ya yaşam malzemesi temin ettiği gerekcesiyle yargılanan tutuklu sanık Zeynal Karakaş'a "Terorizmin Finansmanının Onlenmesi Kanunu'na muhalefet" sucundan 7 yıl 6 ay verilen hapis cezasının gerekceli kararı tamamlandı.

Sanık savunması, tanık beyanları ve ele gecirilen delillerin yer aldığı kararda, sanığın kış ustlenmesi yapan teroristlere yaşam malzemesi goturduğune ilişkin notların duzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen orgut mensuplarının uzerinden cıktığı kaydedildi.
Sanığın "Baver" kod adını kullandığı belirtilen kararda, şu bilgiler yer aldı:
"Sanık Zeynal Karakaş'ın 'Baver' kod adıyla 2018-2019 yıllarında değişik tarihlerde birden fazla kez Adıyaman'ın Gerger ilcesi sınırları icerisinde kış ustlenmesinde bulunan teror orgutu PKK/KCK mensuplarına giyim eşyası, erzak, yakıt, pil gibi yaşam malzemeleri temin ettiği ve bunların kırsala taşınmasını sağladığı anlaşılmıştır. Bu hususların tanık beyanları ve etkisiz hale getirilen bolucu teror orgutu mensupları uzerinde cıkan notlarla sabit olduğu belirlenmiştir."
Kararda, "Mervan" kod adlı M.A'nın, "Bize dağdayken Baver kod adlı bir kişi erzak ve yaşam malzemesi getirirdi. Bu kişi gece geldiği icin yuzunu tam olarak bilmiyorum. Baver kod adlı kişinin Komur Belediye Başkanı'nın kardeşi olduğunu, beyaz aracı olduğu hususunu ben orgut icerisindeyken başka bir orgut mensubundan duymuştum." şeklindeki ifadelerine yer verildi.
Sanığın eyleminin "silahlı teror orgutune uye olma" değil, "Terorizmin Finansmanının Onlenmesi Kanunu'na muhalefet" sucunu oluşturduğu belirtilen kararda, eylemi birden fazla kez işlediği icin cezada artırım yapıldığı kaydedildi.
Zeynal Karakaş, 9 Eylul'de duzenlenen operasyonda gozaltına alınmış, sevk edildiği nobetci sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Pehlul