Kayseri, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde ve Sivas'ta yeni tip koronavirusle (Kovid-19) mucadele tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasında cadde, sokak ve meydanlar boş kaldı.
Kovid-19 ile mucadele kapsamında, Turkiye genelinde pazartesi gunu saat 05.00'e kadar surecek sokağa cıkma kısıtlamasının ardından cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.
Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı ve Sivas Caddesi başta olmak uzere, kentin işlek cadde, sokak ve meydanları sessizliğe burundu.
Guvenlik gucleri, kent genelinde kısıtlamaya yonelik denetimlerini surdurdu.
Kentte yaya ve arac trafiğinin azaldığı gozlendi.
Yozgat ve Kırıkkale
Yozgat'ın en işlek noktalarından Lise ve Sarraflar caddeleri kısıtlama nedeniyle boş kaldı.
Kısıtlamadan muaf işletmeler, mesailerine devam etti.
Bazı hayvanseverler, sokak hayvanlarını besledi.
Kırıkkale'de kentin onemli noktalarından Cumhuriyet Meydanı, Millet ve Alparslan Turkeş Bulvarı ile Zafer ve Cumhuriyet caddeleri sessizleşti.
Polis ekipleri de kısıtlama suresince belirlenen kontrol noktaları, ana caddeler ile meydanlarda denetim ve uygulamalar gercekleştiriyor.
Kırşehir, Niğde ve Sivas
Kırşehir'de Ankara, Terme ve Ataturk caddelerinde insan ve arac yoğunluğu azaldı.
Vatandaşların genel olarak kısıtlamaya uyarak, hassasiyet gosterdikleri goruldu.
Kentte belediye temizlik gorevlileri calışmalarını surdurdu, polis ve jandarma ekipleri sorumluluk bolgelerinde denetim gercekleştirdi.
Niğde'de hafta sonu uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasıyla beraber cadde ve sokaklar boş kaldı.
Polis ekipleri, meydanda denetim yaptı. Ekipler, sokağa cıkanların ve arac suruculerinin izin belgelerini kontrol etti.
Sivas'ta sokağa cıkma kısıtlamasının başlamasıyla vatandaşlar evlerine kapanırken, cadde ve sokaklar sessizliğe burundu.
Kentin simgesi tarihi Cumhuriyet Meydanı başta olmak uzere, ana caddelerde kısıtlamayla insan ve arac yoğunluğu azaldı.
Polis ekipleri, uygulama noktalarında arac ve vatandaşları durdurarak kimlik kontrolu yaptı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Ertuğrul