Fatih'te sırtında cuvalla iş hanlarını dolaşarak dukkanlardan ne bulursa caldığı ileri surulen hırsızlık şuphelisi, 4 deri mont caldığı iddia edilen dukkanın onunden 3 gun sonra tekrar gecince esnaf tarafından ayakkabısından tanınarak yakalandı. Deri mont calındığı iddia edilen iş yerinin sahipleri şupheliyi iceri gecirerek bir sure dayak attı. Şuphelinin elinde cuvalla gelip hırsızlık yapma anları guvenlik kamerasına, esnaf tarafından dayak yeme anları ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay, gectiğimiz perşembe Laleli Ağa Ceşmesi Sokak'ta, bir iş hanında gercekleşti. Sırtında cuvalla dolaştığı dukkanlardan ne bulursa caldığı iddia edilen kişiyi 3 gun once 4 adet deri mont caldığı ileri surulen iş yeri sahipleri tarafından dukkanlarının onunden gecerken ayakkabısından tanınarak yakalandı. 4 deri montu calarken iş yerinin guvenlik kameralarına goruntuleri yansıyan şupheliyi iceri alan esnaf, bir sure dayak attı. Sopalarla da dovulen şupheli, montları caldığını itiraf ederken, uzerinden caldığı değerlendirilen 20 cift ayakkabı cıktı. Dayağın ardından uzerindeki ayakkabılar alınarak esnaf tarafından serbest bırakılan şuphelinin, 2 gun sonra aynı bolgede cantacıdan hırsızlık yaparken tekrar yakalanınca bu sefer polise teslim edildiği belirtildi.
"AYAKKABILARDAN TESPİT ETTİM"

Hırsızlık şuphelisini ayakkabısından tespit ettiğini soyleyen esnaf Sami Can, "Ben kapının onunde bekliyordum. Bir kişi hanın icine girdi. Ben onu muşteri sandım cok gozlemlemedim. Sırtında bir poşet vardı. Sonra bir baktım ki, bizim 4 tane deri montu calmış. O gun onu yakalayamadım ayakkabılarına iyi bakmıştım. 3 gun sonra bizim hanın onunden gecerken, ayakkabılarından tespit ettim. Onu yakalayıp iceriye getirdim onu sıkıştırdık itiraf etti. Onun elinde 20 tane ayakkabı vardı" dedi. "CALINTI MALLAR ELİMDE SAHİBİ GELSİN ALSIN"Şuphelinin başka yerlerden caldığı değerlendirilen eşyalara da el koyduğunu soyleyen esnaf Sami Can, "Başka bir yerden calmış sahibini bulmadık. Elindeki malları aldık ve onu serbest bıraktık. Butun calıntı mallar bende, eğer sahibi cıkarsa gelsin, benden alsın. İki gun sonra bizim hana bitişik handa hırsızlık yapmış. Bir daha yakaladık ve polise teslim ettik. Her Allah'ın gunu hırsızlık oluyor. Onlarla baş edemiyoruz. Genelde yabancı uyruklu kişiler oluyor. Emniyet ekiplerinden bu konuda yardım istiyoruz. Yakaladıktan sonra esnaf olarak onu darp ettik" dedi.
DAYAK VE HIRSIZLIK ANI KAMERADAŞuphelinin elinde cuvalla gelip hırsızlık yapma anları guvenlik kamerasına, esnaf tarafından dayak yeme anları ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Hırsızlık goruntulerinde şuphelinin iş hanına girip dukkanın onunde askıda duran montları caldığı goruluyor. Diğer goruntulerde ise iş yerinde şuphelinin montları caldığını itiraf etmesi ve ona dayak atılması kameraya yansıyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı