Bilecik İl Tarım ve Orman Mudurluğu tarafından 20 kişilik muhendis ve veteriner hekimlerden oluşan guruba kontrol gorevlisi kursu verildi.
Bilecik'te 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin daha etkin ve verimli şekilde yurutulebilmesi amacıyla 20 kişilik muhendis ve veteriner hekimlerden oluşan guruba 5 gunluk kontrol gorevlisi kursu verildi.

"Gıda denetcileri bu konuda cok onemli bir gorev ustlenmektedirler"
Toplantının acılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Muduru Necmettin Yoldaş, muhendis ve veteriner hekimlerden oluşan 20 kişiye mudurlukleri tarafından kurs verildiğini anlatarak, "Bakanlığımızca tarladan sofraya gıda guvenliğinin sağlanması amacıyla uretim, toplu tuketim ve satış yerlerinde gerekli denetim ve kontroller yapılmaktadır. Vatandaşların guvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tuketiminin sağlanması konusu Bakanlığımızın temel gorevlerinden birisidir. Gıda denetcileri bu konuda cok onemli bir gorev ustlenmektedirler. Gıda guvenliği insan sağlığı acısından en hassas konulardan biridir. Ozellikle icinde bulunduğumuz pandemi doneminde guvenilir gıdanın ve hijyenin onemi bir kez daha anlaşılmıştır" dedi.
Ote yandan 5 gunluk eğitimde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gorevlendirilen eğitimciler tarafından 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu, gıda hijyeni yonetmeliği, hayvansal gıdalar icin ozel hijyen kuralları yonetmeliği, gıda ve yemin resmi kontrolune dair yonetmelik, hayvansal gıdaların resmi kontrollerine ilişkin ozel kuralları belirleyen yonetmelik, gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yonetmelik, temel HACCP prensipleri ve tetkiki, numune alma usul ve esasları, Turk gıda kodeksi ile prosedurleri anlatıldı. - BİLECİK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı