YAKLAŞIK 4 ay suren koronavirus tedavisinin ardından taburcu olup gorevine başlayan Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek, yayımladığı mektubunda CHP'yi değil bazı CHP'lileri hedef aldığını soyledi. "Ben olum doşeğindeyken, olum haberleri yazanlar, bazen bu koltuk sevdasına duşenler, sayısı cok azdır onların. Yapılanlar ahlaki yonden veya nezaket kurallarına cok aykırıydı" diyen Bocek, istifa edip başka partiye gecmeyi duşunmediğini kaydetti. 24 saat sağlık ekibinin takibinde olan ve oksijen takviyesinden de ayrılan Bocek, gunde 3 saat fizik tedaviye giriyor.
Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Bocek'in, 17 Ağustos'ta koronavirus nedeniyle tedavisine başlandı. Sağlık durumu ağırlaşınca 7 Eylul'de alındığı yoğun bakımda 64 gun kaldıktan sonra, 9 Kasım'da normal servise cıkartıldı. Başkan Bocek, 108 gunun sonunda Akdeniz Universitesi Hastanesi'nden taburcu oldu. Yaklaşık 4 ay suren tedavisinin ardından makam koltuğuna yeniden oturan Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek, ilk roportajını Demiroren Haber Ajansı'na verdi.
CİFT MASKE BELEDİYEDENMakam odasında yapılan goruşmelerde maske ve sosyal mesafe kuralları harfiyen uygulanıyor. Başkan Bocek'in yanına girecek ziyaretciler icin 10 dakika sınırlaması getirilirken, Ozel Kalem'de mevcut maskeler cıkartılıyor, yerine personelin verdiği cerrahi maskeler cift olarak takılıyor. Eller ve telefonlar dezenfekte edildikten sonra başkanlık makamına alınıyor. Ziyaretciler, Başkan Bocek'e 5 metreden fazla yaklaştırılmıyor. 4 kişiden oluşan belediye sağlık ekibi, Bocek'i 24 saat takip ediyor. Oksijen takviyesinden de ayrılan Bocek, gunde iki kez toplam 3 saat fizik tedaviye giriyor, diğer zamanlarını ise belediyede geciriyor.'HASTANEYE YATIP CIKARIM DEDİM'Başkan Bocek, hastanedeki yoğun bakım surecini, yokluğunda belediyede ve parti icinde yaşananları anlattı. Virusu 17 Ağustos'taki Alanya ziyaretinde kaptığının kendisine soylendiğini belirten Başkan Bocek, hastaneye ilk yattığında surecin bu kadar uzayacağının aklına gelmediğini soyledi. "Cok zor bir donemden geciyoruz. O anlamda hicbir şey duşunmedim. Tedavi olur cıkarız dedim ama cok zor gunler yaşadım. Oncelikle dua edenlerimize, destek olanlara teşekkur ediyorum. Aileme, oğluma teşekkur ediyorum. Gercekten yeniden doğdum" dedi. "Oleceğinizi duşunduğunuz oldu mu?" şeklindeki soruya "Hic duşunmedim" cevabını veren Muhittin Bocek, yoğun bakımda ve hastanede gecen surede en cok oğlu 27 yaşındaki Gokhan Bocek'i ve ailesini duşunduğunu soyledi.'VİRUS GENC, YAŞLI DİNLEMİYOR'"Once oğlum aklıma geldi. Ailem, sevdiklerim aklıma geldi" diyen Bocek, maske takmayan ve uyarılara aldırış etmeyenlere şunları soyledi: "Sevgili hemşerilerimden butun vatandaşlarımdan ricam gercekten kurallara uysunlar. Kimin taşıyıcı olduğunu dahi bilemiyoruz. O yuzden yani mutlaka şurada 3-5 ay sabredelim. Bu hastalık genci, yaşlısı kimseyi dinlemiyor. Aşılar bu ayın sonuna kadar geliyor. Herkes aşısını olacak. Kurallara uyunca bu sağlık sorununu inşallah cozeceğiz. Ulke olarak tabi zor gunler geciriyoruz. Allah bu birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Hastane odasında suni ciğerle yaşadım. Yaşamışım yani cok da hatırlamıyorum. Ama tabi 108 gun cok uzun bir sure. Devlet buyuklerimize, genel başkanımıza, tum siyasilere, belediye başkanları arkadaşlara, vatandaşlara cok teşekkur ediyorum. Hic yalnız bırakılmadım. Hep dua ettiler."'UYANDIRILINCA COK HEYECANLANDIM'Yoğun bakımda uyutulduğu 64 gunu hic hatırlamadığını kaydeden Başkan Bocek, ilk uyandırıldığında cok heyecanlandığını soyledi. Bocek, "Yani o anlar cok heyecan dolu. Bir anda bakıyorsun, tabi o zamanlar uzerimde boğazımda ciğerle ilgili biraz sıkıntılı anlar vardı. Gozumuzu actık, Akdeniz Universitesi'ndeyiz. Tabi ben Rektor Prof. Dr. Ozlenen Ozkan hanıma ve tum sağlık calışanlarımıza teşekkur ediyorum" diye konuştu.'KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM FAKAT'Koronavirusle mucadelesi sırasında belediyede ve parti icinde yaşananlara da değinen Bocek, yazdığı mektupta CHP'ye yonelik eleştirileriyle ilgili de şunları soyledi: "Şunu samimiyetle soyluyorum. Ben aile terbiyesi ve devlet terbiyesi almış birisi olarak ceyrek asır gibi Antalya'da doğup buyuduğu yere hizmet eden birisiyim. Ben olum doşeğindeyken, bazen olum haberleri yazanlar, bazen bu koltuk sevdasına duşenler, sayısı cok azdır onların. Dışardan ben hicbir partiden bunları duymadım. Ancak şunu soyleyeyim. Genel Başkanım ziyaretime geldi. Telefonla tekrar goruşuyoruz. Belediye başkanlarımızla goruşuyoruz. Ama ben Mevlana'nın 'Dun dunde kaldı cancağazım, bugun guzel şeyler soylemek lazım' dediği gibi. Ben aynı azim ve kararlılıkla işime devam ediyorum. Yani kimseye kırgın değilim. Ama yapılanlar ahlaki yonden veya nezaket kurallarına cok aykırıydı."MEKTUP KILICDAROĞLU'NA ULAŞTIBirkac gun once yayımladığı sitem dolu mektubunu Genel Başkan Kemal Kılıcdaroğlu dahil butun parti yonetimine de ilettiğini belirten Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Muhittin Bocek, "Bu mektubu her yere gonderdim. 'Hic canını sıkma' dedi herkes. Zaten ben halkıma soz verdim. Halka hizmet hakka hizmettir. Aynı azim ve kararlılıkla Antalya'da hemşerilerime hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.'İSTİFA ETMEYİ DUŞUNMUYORUM'"İstifa edip başka partiye gececeğiniz konuşuluyor. CHP'den istifa edecek misiniz?" sorusuna Bocek, şu yanıtı verdi: "Hayır. Şu anda hicbir şekilde. Siyasi anlamda ben parti ustu birisiyim. O yuzden bir sıkıntımız yoktur. Ben zaten biliyorsunuz. Secimlerde Antalya'da soylemim şuydu; Kendisini Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı kabul eden, ezanımıza, bayrağımıza sahip cıkan, Ataturk'un devrimlerine inanan herkesin adayıyım dedim. İttifakın adayıyım. Bu yuzden hicbir sıkıntı yoktur. Parti ustu davranıyorum. Kimseyi otekileştirmiyorum. ve bu anlamda gayet işimize devam ediyoruz."5 METREDEN AZ YAKLAŞMAK YASAKAkdeniz Universitesi Hastanesi'nden 3 Aralık'ta taburcu edilen ve 8 Aralık'ta gorevine başlayan Başkan Bocek, yanında 24 saat belediye sağlık ekibinin nobette olduğunu, doktorlarının surekli bilgi aldığını, mesai arkadaşlarının da maske ve sosyal mesafeye cok dikkat ettiğini soyledi. "Butun vatandaşlarımızın da aynı kurallar icerisinde dikkat etmesini rica ediyoruz. Biraz boyle gecsin. İnşallah hep birlikte vatandaşlarımızla kucaklaşacağız" diyen Bocek, makamına ziyarete gelenlerle arasına 5 metre mesafe koydurduğunu kaydetti.Başkan Bocek, 15 Aralık'ta yayımladığı mektubunda, "Hastalık dışında bir acı gercekle daha yuzleştim. 18 yıldır calıştığım partimizin catısı altında bulunan bazı menfaat gruplarının insan olmayı unuttuklarını gordum. Bu surecte 'vefanın' ne kadar onemli olduğunu anladım, bir kez daha" diye yazmıştı.