Turkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED), otomotiv sektorunde nitelikli personel ihtiyacına cevap verecek 'TOBFED Akademi'yi hayata gecireceğini acıkladı.
Turkiye genelinde 6 binden fazla işsiz genci sektorel iş dallarında eğiterek meslek sahibi yapan Turkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED), otomotiv sektorunde nitelikli personel ihtiyacını karşılamak icin 'TOBFED Akademi' projesini hayata gecireceğini acıkladı. Mesleki Yeterlilik Kurumu -TURKAK akreditasyonları ve sektorun oncu firmalarıyla yaptığı iş birlikleri ile belgelendirme aşamasına geciyor.

29 yıldır otomotiv sektorune "Uretici Standardında Onarım Eğitimleri" veren BAKIRCI Otomotiv ile imzalanan protokolde, proje kapsamında verilecek eğitimlerin ve belgelendirme hizmetlerinin kapsamı genişletildiği bildirildi.
BİRCOK ALANDA EĞİTİM VE SERTİFİKA
İş birliği yapılan şirketin kurucu ortakları Cihat Bakırcı ve Mehmet Karakoc arasında imzalanan protokolun iceriği ile ilgili bilgi veren TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, "Mekanik Teknisyeni, Elektromekanik Teknisyeni, Elektrik Teknisyeni, On Duzen Teknisyeni, Elektrikli Arac Teknisyeni, Mini Onarım ve Hafif Hasar Onarım Teknisyeni, Orta ve Ağır Hasar Onarım Teknisyeni ve Boya Teknisyeni alanlarında eğitimler ve sertifikasyon calışmaları yapılacak" dedi.
Farklı alanlarda da eğitim vereceğini belirten Bakırtaş, sozlerine şoyle devam etti:
"Bu eğitimlerin yanı sıra Oto Ekspertiz Eleman, Folyo Uygulamacısı, Arac Bakım ve Koruma Gorevlisi, Lastik Bakım Onarımcısı, Arac Temizlik Gorevlisi, Otopark Gorevlisi, Vale Gorevlisi ve Motosiklet Teknisyeni alanlarında da eğitim ve belgelendirme yapılacak."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı