TRABZON'un Vakfıkebir ilcesinde koronavirus hastası olduklarını bilmediği komşuları Osman ve eşi Sevcan T.'nin tansiyonunu olcunce virus kapan Selma Ucar (58), tedavi gorduğu hastanede hayatını kaybetti. Ucar'ın yakınlarının şikayeti uzerine soruşturma başlatıldı.
Vakfıkebir ilcesinde koronavirus testi yaptıran Osman ve eşi Sevcan T., sonuclar henuz cıkmadan ust kat komşuları Selma Ucar'dan tansiyonlarını olcmelerini istedi. Komşularının Covid-19 testi yaptırdığından haberi olmayan Ucar, eve gelerek tansiyon olcumu yaptı. Birkac gun sonra Osman ve Sevcan T.'nin test sonucları pozitif cıktı. Karı-koca, hastanede tedavi altına alınırken, tansiyon olcumu yapan komşuları Selma Ucar da bir sure sonra rahatsızlandı. Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ucar'ın koronavirus testi de pozitif cıktı. Bir sure hastanede tedavi goren Selma Ucar, 11 Aralık'ta hayatını kaybetti. Ucar'ın yakınları polise başvurarak şikayetci oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Osman ve Sevcan T. ise tedavi ve karantina sureclerinin ardından koronavirusu yendi.

'KOMŞULARININ TANSİYONUNU OLCTU'Selma Ucar'ın kardeşi Birol Ucar, yaşananları anlattı. Ablasının 1 Aralık'ta kendisini arayarak rahatsızlandığını soylediğini belirten Ucar, "Sebebini sorduğumda, ust kata cıkıp komşularının tansiyonunu olcup evine geldiğini, sonra da komşularının pozitif olduğunu oğrendiğini soyledi. Daha sonra da ablamın rahatsızlığı başladı. Ablamla surekli irtibat halindeydim. Bana, 'biraz rahatsızlanıyorum, boğazım ağrıyor, nefes alamıyorum' dedi. Ben de ablama, 'suyunu bol ic, ilaclarını kullan, sıkıntı olursa tekrar doktora gideriz' dedim. Ablam 4 gun sonra durumunun ağırlaştığını, nefes alamadığını soyledi. Ambulans ile ablamı hastaneye kaldırdık. Acil serviste mudahalesi yapıldı. İlce hastanesinde 4-5 saat kaldıktan sonra ablamı Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdılar. 4 gun sonra hastaneden benden damla ve kan sulandırıcı ilac istediler. 11 Aralık sabahı da kendisini kaybettik" dedi.'KİMSEYİ EVE CAĞIRIP BİRİLERİNE SEBEP OLMASINLAR'Ablasının olumu ile ilgili suc duyurusunda bulunduklarını anlatan Ucar, "Suc duyurusunda bulunmamızın sebebi, vatandaşların da dikkatli olması icin. Komşumuzun belki sucu var belki yok. Pandemi doneminde sağlıkcılardan yardım istenmesi lazım. Ablamı tansiyonlarını olcturmek icin evlerine cağırdılar. Gece yarısı test yaptırıp eve geldiklerinde pozitif oldukları oğrenildi. Biz de komşularımızdan bulaştığından şupheleniyoruz. Kamuoyuna şunu duyurmak istiyorum: Eğer bir rahatsızlık varsa sağlık ekipleri veya hekimleri arayın. Kimseyi eve cağırıp da birilerine sebep olmasınlar" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selcuk BAŞAR