MALATYA'da, Handan Benzer (50), engelli cocuğu ile vefat eden babasından kalan emekli maaşından yaptığı birikimle aldığı 4 altın bileziğinin bulunduğu cantayı, dalgınlıkla cope attı. Durumu fark edip geri donduğunde, bileziklerden birisini bulan Benzer, cop konteynerinin başında altınların geri getirilebileceği duşuncesiyle gunlerdir nobet tutuyor.
Salkopru Mahallesi'nde yaşayan ve eşinden boşanan Handan Benzer, zihinsel engelli kızı Hatice (22) ile vefat eden babasından kalan emekli maaşından yaptığı birikimle 4 bilezik aldı. Benzer, bir sure once altınlarının bulunduğu cantayı yanlışlıkla evdeki coplerle birlikte cop konteynerine attı. Bir sure sonra durumu fark eden Benzer, cop konteynerinin yanına gitti ancak bileziklerden sadece birini bulabildi. Altınları attığı cop konteynerinin uzerine cep telefonu numarasını yazarak, 'Allah rızası icin yetim parası olan 3 adet bilezik yanlışlıkla cope atılmıştır. Bulanların bu numarayı aramasını rica ediyorum. Yetim parası yenmez' yazılı kağıt yapıştıran Benzer, altınlarını aramaya başladı. Her gun belirli saatlerde cop konteynerinin yanına giden Benzer, altınlarını alan kişinin tekrar getirmesi duşuncesiyle nobet tutuyor.
'ALTINLARIMI BANA VEREMİYORLARSA DA, KARAKOLA TESLİM ETSİNLER'Benzer, altınlarını bir dalgınlıkla fermuarı bozuk bir cantayla cope attığını belirterek, "Herkesin başından illaki gecer. Altınlarımı illaki goren olmuştur, engelli parası, benim engelli cocuğumun gozunun yaşı kurumamış, kendini de ifade edemiyor. Ne olur bilezikleri getirip teslim etsinler. Engelli cocuğumun maaşı, onun da geleceği icin biriktirdim. Bana veremiyorlarsa da karakola teslim etsinler. Ben kendilerinden şikayetci olmam" diye konuştu.'ENGELLİ COCUĞUMU DUŞUNSUNLER'Altınları alanın engelli cocuğu duşunup, tekrar geri getirmesini isteyen Benzer, umudunu kesmediğini ve bileziklerine kavuşana kadar nobet tutacağını soyledi.Ote yandan komşuları da altınların bulunmasını istedikleri Handan Benzer ile birlikte konteyner başında nobet tutuyor.