Sanatcı Haluk Levent, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması icin fotoğraf secti.
Haluk Levent, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt icinde ve yurt dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki kareleri inceledi.
Haluk Levent, "haber" kategorisinde Ayhan Mehmet'in "Sığınmacıların Midilli yolculuğu" ile Muhammed Said'in "Esed rejiminin sivillere saldırısı", "yaşam" kategorisinde Muhammed Said'in "Muhammed bebeğin mutluluğu", "spor" kategorisinde Ashraf Amra'nın "Gazze sahilinde spor" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.
Sığınmacılara ilişkin fotoğrafları değerlendiren Levent, "Bunu onların kendi isteği, kendi sucuymuş gibi gorenlere soyleyecek sozum var: Hic kimse evinden gule oynaya başka bir yere goc edip, orada acılar cekmek istemez. Zorunluluk, savaş ve catışma var. İnsanlar kacmış. Bakış acımızı farklı bir zihniyetle ele almalıyız diye duşunuyorum." diye konuştu.
Levent "yaşam" kategorisinde sectiği fotoğrafı "inanılmaz" bulduğunu vurgulayarak, "Yaşama dair cok cok umut ve sevinc veren bir fotoğraf. Cok duygu dolu. Baktıkca savaşların anlamsızlığını duşunuyorum. Dunyada barış yanlısı bir insan olarak savaşların sebeplerinin ortadan kalkmasını istiyorum. Hepimiz bu dunyanın bir yurttaşıyız." dedi.
"Spor" kategorisinde sectiği fotoğraf icin ise foto muhabiri tebrik eden Levent, "Sadece sanatsal acıdan yakalamamış. Bakışları da yakalamış. ifadelerini kullandı.