Pandemi doneminde bircok sektor daralma yaşarken kozmetik sektoru ve kişisel temizlik malzemeleri ureticileri bu surecte buyuyerek ilerliyor.
Pandemi krizinde bircok sektor kuculme yaşarken bu krizi hasarsız ve hatta buyuyerek geciren sektorlerden biri de kozmetik sektoru oldu. Cin'de başlayıp dunyaya yayılan koronavirus salgını kişisel temizlik urunlerine talebi artırdı. Salgın surecinde artan talebi karşılamaya calışan kozmetik sektoru, kişisel temizlik urunleri ureterek bu krizi fırsata ceviriyor. Aynı zamanda Cin'in tedarikci ulke konumunda guven kaybı yaşaması bu talebin Turkiye'ye kaymasına da neden oluyor. Kişisel temizlik urunlerine dış pazarda oluşan talebin ulke ihracatına onemli olcude katkısı oluyor.

Koronavirus salgınının kişisel temizlik malzemelerine talebi artırmasıyla ilgili acıklama yapan Aksan Kozmetik Yonetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu, "Kozmetik urunleri ureten bir firmaydık hali hazırda buna devam ediyoruz. Fakat pandemi doneminde kişisel temizlik urunleri ihtiyacının artmasından dolayı bu urunleri de uretmeye başladık. 30 bin metrekarelik alanda kurulu uretim tesisimizde uretime devam ediyoruz. Yurt dışından da oldukca talep var, 65 ulkeye ihracat yapıyoruz. Uretim tesisimizi 60 bin metrekareye cıkartıp uretim kapasitemizi genişleterek gelen talepleri karşılamayı hedefliyoruz" dedi.
Virusun Cin'de başlamasının ve Cin'in tedarikci bir ulke konumunda olmasının kozmetik sektorunu etkilediğini de dile getiren Kutanoğlu, "Pandemi surecinde Cin'den tedarik edilen yarı mamul urunlerin kesintiye uğraması kozmetik sektorunu olumsuz anlamda etkiledi. Biz bu sureci kendi tesisimizde ihtiyacımız olan urunlerin uretimini yaparak aştık" diye konuştu.
"Kişisel temizlik urunlerinde bircok ulke yuzunu Turkiye'ye cevirdi"
Cin'de başlayan koronavirus salgını nedeniyle Cin'in bir guven kaybı yaşadığını da belirten Kutanoğlu, "Dış pazarda oluşan talebi karşılamak icin adımlarımızı attık. Cin'e karşı bir tepki oluştu. ABD ve Kanada başta olmak uzere bircok ulke yuzunu Turkiye'ye cevirdi. Bizde bu boşluğu doldurmak icin uretim kapasitelerimizi artırarak ihracata katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kozmetik sektoru ve kişisel temizlik malzemeleri ureticilerinin inovatif urunler uretmesinin onemli olduğunu da vurgulayan Kutanoğlu, "Biz inovatif urunler uretmek icin ar-ge ekibimizi kurduk. Son olarak portfoyumuze yenidoğan bebekler icin ozel olarak geliştirilen 'Deep Fresh Probiyotikli Yeni Doğan Doğal Islak Mendil'i ekledik. Ar-Ge ekibimizle inovatif urunler geliştirerek ihracatımızı artırmayı planlıyoruz. 2021 yılında yuzde 70 dış pazar, yuzde 30 ic pazara yonelik calışmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı