Samsun'un Bafra ilcesinde gecen aylarda eşini darp ettiği iddiasıyla gundeme gelen Dr. M.O.İ., eşinin kendisine korana virus bulaştırmaya calıştığı ve darp ettiği gerekcesiyle karakola giderek şikayetci oldu.
Şanlıurfa Balıklıgol Devlet Hastanesinde gorevli Dr. F.İ, 4 ay once "kediye kıyma verdim diye beni darp etti" iddiasıyla kendisi gibi doktor olan eşi M.O.İ'den şikayetci olmuş, daha sonra da şikayetinden vazgecmişti. Dr. F.İ. gorev yaptığı Şanlıurfa'da rahatsızlandıktan sonra eşinin yanına, Samsun'un Bafra ilcesine geldi. F.İ. ve kocası M.O.İ. birlikte korana virus testi yaptırdı. Gelen test sonucunda F.İ. pozitif, kocası M.O.İ. ise negatif cıktı. Evde yaşanan tartışma sonucunda Opr. Dr. M.O.İ., eşinin kendisine virus bulaştırmaya calıştığı ve darp ettiği iddiasıyla karakola giderek ondan şikayetci oldu.
" 'Ben pozitif oldum, sen de pozitif olacaksın' diyerek yuzume tukurdu"
Opr. Dr. M.O.İ., "Eşim birkac gundur rahatsızdı. Onunla birlikte korona virus testi yaptırdık. Onun testi pozitif, benimki negatif cıktı. Eve geldik, kendisine evde bakıyordum. Bugun saat 13.00 gibi uyandı. Bugun de benim doğum gunumdu. Ablam arayarak doğum gunumu kutladı. Vay 'niye seni aradılar. Benim hakkımda mı konuşuyorsunuz' dedi. Marketten gidip bir şeyler alıp geldim. Aldıklarımı gibi benim kafama fırlattı. 'Sen beni hastaneye mi yatırmaya calışıyorsun. Benden kurtulmaya mı calışıyorsun' diyerek cinnet gecirdi. 'Ben pozitif oldum, sen de pozitif olacaksın' diyerek yuzume tukurdu. Tukuruğunu eline alıp ağzıma soktu. Birkac gundur bana zorla virus bulaştırmaya calışıyordu. Daha sonra beni darp etti, sağımı solumu ısırdı. Daha onceden de bana iftira atıyordu. Polis cağırıyordu" dedi.
"Sadece kadınlara değil bu ulkede erkeklere de şiddet uygulanıyor"
Eşinin Şanlıurfa Balıklıgol Devlet Hastanesinde doktor olduğunu belirten M.O.İ., "Ben de kendisinden şikayetci oldum. Kendisi şu anda evde karantinada, uzaklaştırma kararı aldırdım. Can guvenliğim tehlikede. Daha onceden de boyle şeyler oluyordu, beni darp ediyordu. Gidip 'beni darp etti' diye şikayet ediyordu. En son beni şikayet ettiğinde kendi ozgur ifadesiyle ifadesini geri aldı. Vicdan azabı cekti, 'ben yalan ifade verdim' diye. Ben de ondan şikayetci olmadım. Ama artık yani hastalara zarar olur, bana zarar olur diye mecbur ceza almasını istiyorum. Sadece kadınlara değil bu ulkede erkeklere de şiddet uygulanıyor. Bunun goz ardı edilmemesini istiyorum. Şikayetciyim ve davamdan donmeyeceğim" diye konuştu. - SAMSUN