Yerel secimlerde bağımsız aday olarak Kırklareli Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Kesimoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu'nu eleştirdi. Konuk olduğu bir programda konuşan Kesimoğlu, program sunucusun "CHP Genel Başkanı olmak gibi bir duşunceniz var mı?" sualine, "Bir partili olarak gonlumde boyle bir şey olduğunu soylemek isterim. Neden olmasın?" dedi.
31 Mart 2019'da gercekleşen yerel secimlerde bağımsız aday olarak secim kazanan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, bir sosyal medya kanalının programına konuk oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gosterilmediğini, Muharrem İnce ile olan yakınlığı dolayısıyla parti yonetiminin kendisini istemediğini soyleyen Kesimoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu'nu hedef alan acıklamalarda bulundu.

"Muharrem İnce ile birlikte olmamın bir bedeli oldu"
Muharrem İnce ile olan siyasi yakınlığının parti yonetimi tarafından tepki gorduğunu soyleyen Kesimoğlu, "Kırklareli'nde kim ne derse desin bir Kesimoğlu gerceği var. Kim ne derse desin boyle bir gercek var. Onu yok etmek, kendilerine siyasi kulvarda yer acmak isteyen ismini bile soylemeye tenezzul etmediğim bir takım kişiler var. Onlar genel merkeze yalan yanlış bilgiler verdi. 'Şapkamızı koyacağız, istediğimiz adayı sectireceğiz' dediler. Ben İnce ile cok siyaset yaptım. Parti yoneticisi genel başkan yardımcısı tarafından onla birlikte olmamın da bedeli olduğu soylendi. Tabi bunun ne kadarı etkili oldu bilmiyorum. Ben sonuca bakıyorum, CHP'den aday gosterilmedim" dedi.
"Aday yapılmamam Kırklareli'nin iradesine ipotek konmasıdır"
Yerel secimler oncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun Kırklareli'ne geldiğini hatırlatan Kesimoğlu, "Ben 40 yıllık Cumhuriyet Halk Partili olduğumu ifade ettim. 20 yıldır kendi adıma siyaset yapıyorum. Ozellikle genel başkan 2019 secimi oncesi Kırklareli'ne geldi. Meydanda bir şeyler soylendi. Benim aday yapılmamam, bana değil Kırklareli'nin iradesine ipotek konmasıdır. Dolayısıyla benimle ilgili bir tasarruf soz konusu ise şekil şartlarına dikkat etmek zorundayım. Ben neden aday gosterilmediysem o kişiler Kırklareli halkına acıklama yapacaklar. Bu bir kibir değil, Kırklareli halkına duyduğum saygıdan kaynaklanan bir taleptir.' İfadelerini kullandı.
"Adım CHP Genel Başkanlığı icin gecti"
Program sunucusun "CHP Genel Başkanı olmak gibi bir duşunceniz var mı?" sorusuna, CHP Genel Başkanı olmak istediğini soyleyen Kesimoğlu, "2002 yılında on secimde 1. ıradan milletvekili adayı oldum. 2004 yerel secimlerinde aldığımız sonucu beğenmedik. 30 milletvekili Baykal'a karşı bir yuruyuş başlattık. Adı 'İktidara Yuruyuş' hareketidir. İlk sozculeri de bendim, arkamda 29 milletvekili vardı biri de Kılıcdaroğlu'ydu. Kısa sure sonra 25 milletvekilimiz muhalefetten vazgectiler. O donem benim adım Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı gorevi icin gecti. Oyle bir duşuncem yoktu tabi ki ama zaman icerisinde olgunlaşıyorsunuz. Neden olmasın? Ben de herhalde bu konuda mucadele eden kişiler kadar donanımlıyım. Bugune kadarki birikimlerimi sadece Kırklareli halkına değil, ulke halkına da sunmak isterim. Bu tabi ki bir genel başkanlık talebi değil, sadece sorulan soruya verilen yurekten bir cevaptır. Nasıl bir teğmen genel kurmay başkanı olmak isterse, kaymakam vali olmak isterse, ben de bir partili olarak gonlumde boyle bir şey olduğunu soylemek isterim. Neden olmasın?" diyerek acıklamasını noktaladı. - TEKİRDAĞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı