ESKİŞEHİR Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde ortopedi uzmanı olarak gorev yapan evli ve 2 cocuk babası Yusuf İzzet Demircan (52), Covid-19 testi pozitif cıktıktan sonra evde ve hastanedeki tedavi surecinde yaşadıklarını anlattı. Şiddetli oksuruk nedeniyle boğulma hissi yaşadığını kaydeden Demircan, "Kendi aramızda da iletişim en aza indirmeniz gerekiyor alışveriş anlamında. Bir para olabilir, oturduğunuz yerdeki bir pecete olabilir, bir kurdan olabilir. Bunlarla bile bulaşma her halukarda olabilir. Cunku nereden ne geleceğini kimse bilemiyor" dedi.
Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde ortopedi uzmanı olarak gorev yapan Yusuf İzzet Demircan'ın gecen ay gorulen belirtiler uzerine yapılan Covid-19 testi pozitif cıktı. Bir sure evde tedavi goren Uzm. Dr. Yusuf İzzet Demircan, daha sonra gorev yaptığı hastanenin Covid servisinde tedaviye alındı. Hastalığı dolu dolu yaşadığı ifade eden Demircan, yoğun bakımda kalmamasına karşın şiddetli oksuruk, uykusuzluk ve iştahsızlık nedeniyle 5 kilo verdiğini soyledi.

Koronavirus tedavisi sırasında yaşadıklarını anlatan Demircan, "Covid-19 servislerinde belli bir sure calıştım. Ateş ve oksuruk başladığında hemen test yaptırdım. Pozitif cıkınca filyasyon ekibiyle aile hekimi olan eşim ve cocuklarımla ilgili surec başladı. Covid-19 olduktan sonra bayağı guclukler cektik. Maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmek zorundasınız. Cunku koronavirusun kime nasıl bir etki gostereceği belli değil. Yoğum bakımda kalmadım ama koronavirus sıkıntılarını dolu dolu yaşadım. Bu zamanlarda yaşadığım en buyuk problemimim uykusuzluk ve iştahsızlık oldu. Bu surecte 4- 5 kilo verdim. Kesinlikle bir şey icemiyor ve yiyemiyorsunuz. Gece uyku problemi en buyuk olanı. Yattığınız zaman 15 dakika uyuyorsunuz, sanki 2 saat uyumuş gibi sabah olmak bilmiyor. Psikoloji de etkilenmeye başlıyor" dedi.'ŞİDDETLİ OKSURUKTEN BOĞULMA HİSSİ YAŞADIM'Şiddetli oksuruk nedeniyle hastanede yakınlarıyla telefonda bile konuşamaz hale geldiğini belirten Demircan, "İştahsızlıkla birlikte halsizlik ve yorgunluk da oluyor. Daha sonra bende aşırı bir oksuruk başladı. Oksurukten dolayı akrabalarım aradığında kesinlikle konuşamıyordum. Aşırı oksurukten bir boğulma hissi gelmeye başladı. O yuzden telefonla konuşmayı bırakıp mesajlaşmaya başladık. Hastaneye yattıktan sonra virusun akciğere sirayet ettiği de tespit edildi" şeklinde konuştu.'PARA, PECETE VE KURDANDAN BİLE BULAŞIR'Yaklaşık 1 ay suren tedavisinin ardından koronavirusu yenerek gorevine donen Uzm. Dr. Yusuf İzzet Demircan, ozellikle kapalı mekanlarda 15 dakikadan fazla kalınmaması gerektiğini, koronavirusun para, pecete ve kurdandan bile bulaşabileceğini soyledi. Koronavirusten korunmak icin uyarılarda bulunan Demircan şunları soyledi: "Tum vatandaşlarımıza soyleyeceğim şudur ki dışarı da aman dikkat edin. Cunku cok yakın temasta olan insanlar birbirlerini zaten koruyor. İş yerlerinde yine maske, mesafe ve hijyenin cok şekilde herkes farkında. Tum olay dışarısı, dışarıda kimden ne geleceğini bilemiyorsun. Onun icin gittiğiniz tum yerlerde muhakkak, mesafeyi korumak gerekiyor. Oturma surenizi bile 15 dakikadan daha fazla tutmamak gerekiyor. Sağlık Bakanlığı rehberlerinin neresine bakarsanız bakın surec genelde 15 dakikanın uzerinde olduğunda pozitifleşme riski daha fazla. Kendi aranda da iletişim en aza indirmeniz gerekiyor alışveriş anlamında. Bir para olabilir, oturduğunuz yerdeki bir pecete olabilir, bir kurdan olabilir. Bunlarla bile bulaşma her halukarda olabilir. Cunku nereden ne geleceğini kimse bilemiyor. Hijyen cok onemli. Yanımızda hala kolonya ve dezenfekte taşıyoruz."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Engin OZMEN