HATAYLI ressam Perihan Capar (50), cocukluk yıllarından beri merak duyduğu ve kendini geliştirerek actığı atolyede resim sanatında kullandığı 'spatula' ile eşsiz eserlere imza atıyor. Antakya'daki atolyesinde yaptığı eserlerle resim sanatına farklı bir boyut katan Capar, kentin dokusunu, kulturunu, medeniyetini ve doğasını, spatula ile tablolara işliyor. Resim sanatı uzerine akademik bir eğitim almadan, kendi capında resimler yapan Capar, tablolarını ulusal ve uluslararası fuarlarda sergiledi.
Hatay'da, cocukluktan bu yana merak duyduğu ve kendisini geliştirerek 2008 yılında actığı atolyede resim sanatında kullandığı 'spatula' ile eşsiz eserlere imza atan Perihan Capar, 2004 yılından beri atolye calışmaları yaptığını ancak kendi atolyesini 2008 yılında actığını ifade etti. Capar, "İlk başlarda beğendiğim calışmaları tabloları roproduksiyon calıştım sonra kendime ozgu calışmalarım oldu. Spatula tekniği ile tanıştıktan sonra bu teknikten farklı bir lezzet aldığımı fark ettim. Spatula kullanarak resim yapmak gercekten farklı bir tat, fırcadan cok farklı. Kendimi cok daha iyi ifade ettiğime inandım, daha coşkulu, daha derinlikli. Elbette fırcanın tadı da farkı ama spatula calışmalarım daha cok beğenildiğine inanıyorum. Spatula ile daha kabartılı figurler ve objeler daha on plana cıkıyor. Renklerin oturması daha guzel yansıyor tabloya" dedi.

'RESİM BENİM İCİN, NEFES ALMAK GİBİ BİR ŞEY'Hem fırca tekniği hem de spatula tekniğini kullanarak yaptığı tabloların da olduğunu belirten Capar, "Antakya'nın tarihi dokusunu ve emekci insanları calışmayı seviyorum. Yaptığım bir tabloda insan olmalı. Resim yaşam sevinci gibi, nefes almak gibi bir şey benim icin" dedi. Spatula tekniği ile yaptığı tablolara rağbetin olduğunu ve şehir dışına da gonderdiğini ifade eden Capar, pandemi surecinden dolayı işlerinin durgun olduğunu ifade ederek, bu donemi bir an once atlatmayı diledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / İzzet NAZLI