SİVAS Belediyesi İtfaiye Mudurluğu ekipleri, 2020 yılında 760 olaya mudahale ederek son 11 ayda 381 can kurtardı. Yangın, su baskını, afet sonucu oluşan enkazda can ve mal kurtarma, aracta sıkışma gibi hayati durumlarda 40 saniye icerisinde merkezden cıkış yapan itfaiye ekipleri sahada canla başla mucadele veriyor.
Sivas İtfaiye Mudurluğu ekipleri, 2020 yılında şu ana kadar 760 olaya mudahale etti. Yapılan calışmalarda ekipler 106 kişi ile 275'i ev ve sokak hayvanı olmak uzere toplam 381 can kurtardı. Yangın, su baskını, kaza sonrası aracta sıkışma, afet ve enkazda kalma gibi ceşitli olaylara mudahale eden ekipler kendi canlarını hice sayarak hayat kurtarıyor. Sivas 112 Acil Cağrı Merkezi Mudurluğu'ne gelen ihbarla harekete gecen ekipler hızla hazırlanarak olaya mudahale etmek icin yola cıkıyor. Geride kalan 11 aylık donemde 519 ile en cok ot ve saman yangınıyla mucadele eden ekipler ayrıca 10 ahşap, 45 betonarme, 34 baca ve 51 arac yangınına mudahale etti. Ekipler il merkezinde meydana gelen 80 trafik kazasında da hayat kurtarıcı rol ustlendi.

2021'in kazasız ve belasız bir yıl olmasını dileyen Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, "Sivas'ta itfaiyemiz 2020 yılı icerisinde itfaiye erlerimiz her goreve canlarını hice sayarak mudahale ediyorlar ve gercekten cansiperane calışıyorlar. Ben bu noktada arkadaşlarımıza son derece muteşekkirim. İnşallah 2021 yılı kazasız belasız bir yıl olur. İtfaiye binasına katacağımız yeni arac ve yeni binamızla şehrimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.'HER OLAYDA ELİMİZ YUREĞİMİZDE'12 yıldır itfaiye erliği yapan Selahattin Gulbahce (42), "Trafik kazasında, yangınlarda insan olsun, hayvan olsun her turlu canlıyı kurtarmak insanı duygulandırıyor. Her olaya gittiğimizde 'İnşallah orada canlı yoktur' diye elimiz hep yureğimizde oluyor. Her sabah evden o gunu kazasız belasız tamamlayalım diye besmeleyle cıkıyoruz" diye konuştu.'MESLEĞİMİZLE GURUR DUYUYORUZ'İtfaiye Cavuşu Ahmet Turan Camdalı (35) ise, "İtfaiye eri olarak mesleğimizle her zaman gurur duyuyoruz. Cunku biz can kurtarmaya gidiyoruz. İnsanların en zor durumdaki hallerini goruyoruz. Yardıma muhtac olduklarında ilk başta bize kızıyorlar. Sonrasında bize sarılıp, opuyor, bizden helallik istiyorlar. Olaylara gittiğimizde insanlar bize cok guzel davranıyorlar. Bizler olaylara cok iyi bir hisle gidiyoruz. Karşılaştığımız bazı olaylarda bizim de uzulduğumuz oluyor, bizim de cok kotu olduğumuz oluyor. Gurur duyulacak bir meslek cunku insanların can ve mallarını kurtarmak icin var gucumuzle calışıyoruz. Biz itfaiyecilerin yaşadığı en buyuk zorluklar insanların bilincsiz davranması oluyor. En onemli sorun trafik. Biz olaylara gec kalmıyoruz burada alarm caldığı anda 40 ila 50 saniye arasında cıkış yapıyoruz. İnsanlar bizlerin gec kaldığını soyluyor ama dunya standartları 7- 15 dakika arası. Bizim icin en uzak nokta 10- 12 dakikayı buluyor. İnsanlar sanki yangını biz cıkartmışız gibi uzerimize geliyorlar. Biz insanların canı icin canla başla mucadele ediyoruz, evimizden cok buradaki arkadaşlarımız ile vakit geciriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Arife Defne ARSLAN