ANTALYA'nın Doşemealtı ilcesinde yaşayan Uzeyir Akyuz, internetten sipariş ettiği telefonu alınca buyuk şok yaşadı. Akyuz'un 'sıfır' diye sipariş ettiği telefonun ikinci el olduğu, arama ve mesaj kayıtlarında daha once kullanılan numaraların olduğu goruldu.
Uzeyir Akyuz, bir e- ticaret portalından bin 700 lira odeme yaparak, cep telefonu sipariş etti. Akyuz kargoyla kendisine ulaşan telefonu gorduğunde, buyuk şok yaşadı. Akyuz'un 'sıfır' diye sipariş ettiği telefonun ikinci el olduğu, arama ve mesaj kayıtlarında daha once kullanılan numaraların olduğu goruldu.E- ticaret portalının iadeyi kabul ettiğini soyleyen Akyuz hem kandırılmış olmasına hem de guvenlik acısından cıkabilecek olumsuz sonuclara dikkat cekti. Tanınan e- ticaret portalının boyle bir olumsuzluğa aracılık etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Akyuz, "İstediğim telefonu ararken bu internet portalında olduğunu gordum. Fiyatı piyasanın cok altında olduğu icin şuphelendim, ama yine de sipariş verdim. Telefonu teslim aldığımda herhangi bir olumsuzluğa karşı ambalajı actığım anları kayıt altına aldım. Telefonu incelediğimde ikinci el olduğunu, daha once goruşmeler ve mesajlaşmalar yapıldığını gordum. Bunu gorunce telefonun daha once kullanılmış olduğunu fark ettim. Ambalajın uzerindeki numarayı aradım ama kullanılmıyordu. Hemen ardından e- ticaret sitesinin numarasını aradım. Bana urunu iade edebileceğimi soylediler, ben de iade edeceğim. Bu telefon belki daha once yasa dışı bir işte kullanıldı. Guvenlik acısından da sıkıntılı bir durum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Veli KOKEN