Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sisak şehrindeki Braca Bobetko Kulturlu İlkoğretim okulundaki oğrencilerin ortak kullanım alanlarını yenileyerek, oğrenci dolabı desteğinde bulundu.
Oncelikli temel hedefleri arasında nitelikli ve ucretsiz bir milli eğitim sistemini gercekleştirmek olan Hırvatistan'da, toplumlar arası barışın sağlanmasında temel basamak olarak gorulen ve uygulanan "Cok Kulturlu Eğitim Okulları" faaliyet gosteriyor.

Bu okullardan birisi olan ve Sisak şehrinde bulunan Braca Bobetko İlkoğretim Okulunda, farklı kulturlerden, etnik kokenlerden ve dinlerden 420 oğrenci eğitim goruyor. Oğrencilerinin cok kulturlu bir yapıda en iyi şekilde eğitim almaları icin ozveriyle calışan okulun kadrosu, oğrencilerin ihtiyac ve kabiliyetlerine gore oğretim sureclerini şekillendiriyor.
Genel olarak dar gelirli Katolik, Ortodoks ve Musluman aile cocuklarından oluşan 420 oğrencinin eğitim gorduğu okulda, oğrencilerin 150'si Roman ve 7'si Suriyelilerden oluşuyor. Okulda cok kulturlu oğrenci yapısına uygun, toplumsal barış ve saygı adına Katolik, Ortodoks ve Musluman oğrencilere ayrı ayrı secmeli din kulturu derslerinin verildiği okulda, ayrıca Suriyeli oğrenci ve aileleri icin Hırvatca kurslar duzenleniyor.
Hırvatistan'da kalkınma plan ve onceliklerde ust sıralarda yer alan eğitim sektorune destek vermek amacıyla proje yuruten TİKA, Kovid-19 pandemi onlemlerinin alındığı Braca Bobetko İlkoğretim Okulu oğrencileri icin ortak kullanım alanları ve giysilerin ile ozel eşyaların topluca teslim edildiği yerleri yenileyerek, oğrencilere dolap desteğinde bulunuldu.
Braca Bobetko İlkoğretim Okulunda yapılan teslim toreninde konuşan okul muduru Karolina Cutuk, TİKA'nın okulları icin uyguladığı proje kapsamında hediye ettiği "oğrenci dolapları" okulda eğitim goren farklı etnik ve dini yapılardan gelen oğrencilerde buyuk heyecan ve sevinc oluşturduğu ifade ederek, Turk Halkına teşekkurler etti.
Zagreb Program Koordinatoru Sedef Bulut da, Turk Halkından gelen bu hediyeleri sağlıkla kullanmaları temennisinde bulundu.
Braca Bobetko İlkoğretim Okulundaki oğrenciler; şu sıralar Avustralya'da duzenlenecek Dunya Robotik Şampiyonasına hazırlanıyor. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı