Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hovsgol Vilayeti Moron İlcesindeki 11. Kreşe 50 cocuk kapasiteli iki sınıflık ek bina inşa ederek ekipmanlarla donattı.
TİKA tarafından inşası tamamlanan ve cocuk yatağı, nevresim takımı, sıra, masa, sandalye, halı, elbise dolapları gibi ekipmanlarla donatılan iki sınıflı kreş binası torenle hizmete acıldı.
Gercekleştirilen proje ile Moğolistan genelinde eğitim sektorunde karşılaşılmakta olan en buyuk sorunlarından biri olan kreş kapasitesi sorununun cozulmesi, cocuklara uygun eğitim ortamının oluşturulması ve kırsal bolgelerde okul oncesi eğitim hizmetinin yaygınlaştırılmasına yonelik katkı sağlandı.
Projenin teslim toreninde konuşan Hovsgol Valisi Ganbold Lhagvasuren, TİKA tarafından Moron İlcesi 11.Kreşi bunyesinde ek iki sınıflı bina yapım projesinin başarıyla gercekleştirildiğini ve ek iki sınıflı binanın hizmete acılabilmesi icin ihtiyac duyulan ekipmanlarla donatıldığını ifade etti. Lhagvasuren, cadır mahallelerinde yaşayan cocuklar icin yapılan projeden oturu tum yerel halkı ve valilik adına Turkiye Cumhuriyeti'ne ve TİKA'ya teşekkur etti.
Hovsgol Vilayeti Moron İlcesinde 2-5 yaş arasında bin 614 cocuk yaşıyor ve bu cocukların sadece yuzde 61'i okul oncesi eğitim hizmetinden faydalanabiliyor.
Halihazırda şu an toplam 200 cocuk okul oncesi eğitim aldığı 11. Kreş bunyesinde; oğretmenlerin ve cocukların Turk tarihi ve kulturu hakkında bilgi alabilmeleri ve ulkemizi yakından tanımaları amacıyla oluşturulan Turkiye Tanıtım Koşesi de bulunuyor. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı