TRABZON'un Of ilcesinde yaşayan ve kopekleri ile cektiği videolarla fenomen olan Youtuber Recep Bayraktar'ın 'dogo arjantin' cinsi 3 kopeğine yasak ırk olduğu gerekcesiyle el konuldu. Trabzon'da barınağa teslim edilen kopeklerini gormek icin her gun 160 kilometre yol gidip gelen Bayraktar, "Kopeklerim onları terk ettiğimi duşunmesin diye gelip her gun onları goruyorum" dedi. İstanbul'da şehir yaşamını bırakıp memleketi Trabzon'un Of ilcesine yerleşen Recep Bayraktar, sosyal medyada kopekleri ile cektiği videolarla une kavuştu. Sosyal medyada 600 bine yakın takipcisi bulunan 10 kopek sahibi Bayraktar, kangal, jack rusell, cane corsa ve dogo argentino cinsi kopeklerle yaptığı doğa yuruyuşleri ve gunluk aktivitelerine yer veriyor. Sosyal medya geliri ile kopeklerini besleyen Bayraktar'ın şikayet uzerine yasaklı ırk olduğu gerekcesi ile 3 dogo argentino cinsi kopeğine el konuldu. Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Mudurluğu'nce el konulan kopekler, kent merkezinde barınağa yerleştirildi. Bayraktar'a 30 bin TL'de para cezası uygulandı.
'HER GUN 160 KİLOMETRE YOL GELİYORUM'Dogo Argentino cinsi 3 kopeğine el konulduğunu belirten Bayraktar, "Kopeklerimde bir cizik bile yok gayet bakımlı ve uysal bir kopekler. 3 yıldır kopeğe bakıyorum. Kopeklerimi coluk cocuk herkes bakmaya ve sevmeye geliyordu. Hayvansever diye gecinen bir kadının dovuşturduğumu iddia ederek şikayet etmesi uzerine evladım bildiğim kopeklerimi elimden aldılar. 3 yıldır kopeklerimi en iyi şartlarda bakıyordum. Şimdi geldiler kopeklerimi beton zeminli kucuk bir yere kapattılar. Kopeklerin burada hayatlarının sonuna kadar kalmasını istiyorlar. Kopekler onları terk ettiğimi duşunmesinler diye her gun 160 kilometre yol geliyorum. Of ilcesinde dağın başında yaşıyorum burası Macka ilcesinde bir dağ başı. Gelmek zorundayım cunku kopeklerim başkasının elinden yemek yemiyorlar. Aslında yemek bahane, kopek, ailesini, beni istiyor. Evimde 7 tane daha kopeğim var. Onları da elimden alacaklar korkusu ile buraya her geldiğimde kopeklerimin başında beklesin diye birilerini bırakmak zorunda kalıyorum" diye konuştu.'KOPEKLERİME EVLAT GİBİ BAKIYORUM'Kendisine para cezası da kesildiğini anlatan Bayraktar, "30 bin liraya yakın ceza istediler. Onemli değil ben kopeklerim icin elimde avucumda ne varsa vermeye razıyım, yeter ki kopeklerimi bana versinler. Ama kopeklere işkence eden, ayaklarını kesen, ses tellerini kesip kopekleri uretim olarak kullanan insanlara 900 TL ceza veriliyor. Ben kopeklerimi ornek alınacak şekilde besliyorum onlardan hicbir şey esirgemiyor evlat gibi bakıyorum bana bu şekilde ceza veriliyor. Bu hak mıdır? Kopeklerimi almak icin yasal olarak hakkımı arayacağım" diye konuştu.TRAHAYKO: YASAKLI IRK DEĞİL, YASAKLI SAHİP OLMALITrabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lutfiye Tuzun Kurban el konulan kopeklerin barınakta kalmaya devam ederlerse oleceklerini soyleyerek, "Yasaklı ırk diye bir şey olmamalı, yasaklı sahip olmalı. Yasalara gore yasaklı ırkların fiziksel ozelliklerine gore yasaklı sayılması doğru değil. Dogo ve pitbul cinsi kopekler guclu hayvanlardır. Ama sahibi bunları nasıl yetiştirirse kopekler ona gore şekil alır. Bunun yanı sıra Sivas kangalları da var. Bunlar da cok gucluler ama yasaklı ırk değiller. Yasaklı ırk diye tabir edilen kopeklerin devlet uretimlerini kontrol altında tutmalı. Ama dunyaya gelmiş sakin bir kopek sahibinden alınıp barınaklarda olume terk edilmemeli" dedi.
- Trabzon