PENDİK'te sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle denetleme yapan polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayan 4 kişi, otomobille kactı. Kovalamaca sırasında otomobilin kaza yapması sonucu yaya olarak kacan 2 şupheli izini kaybettirirken, 2 şupheli ise yakalandı. Gozaltına alınan şuphelilerin kullandığı otomobilde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde ele gecirildi. Gozaltına alınan şupheliler, basın mensuplarına, "Ben terorist miyim? Git dağdakini cek" diyerek kufurler savurdu. Polis, kacan 2 şupheliyi yakalamak icin calışma başlattı.
Olay, bugun saat 05.00 sıralarında Pendik ilcesi Camlık Mahallesi Sutcu İmam Caddesi'nde yaşandı. Sokağa cıkma kısıtlaması kapsamında denetim yapan polis ekipleri, icinde 4 kişinin olduğu otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Polisin uyarılarını dikkate almayan şupheliler otomobille kacmaya başladı. Polis ekiplerinin takip etmesiyle kovalamaca başladı.

Kovalamaca, Sutcu İmam Caddesi'ne kadar surdu. Caddede ilerlerken onunun polis tarafından kapatıldığını goren surucu refuju aşarak karşı şeride gecti. Ara sokağa girmek isteyen surucu, refuju aşmak istediği sırada kaza yaptı. Hurdaya donen otomobil daha fazla ilerleyemedi.2 KİŞİ YAYA OLARAK KACARKEN, 2 KİŞİ KISKIVRAK YAKALANDIŞupheliler, bu sefer de otomobilden inerek farklı yonlere kacmaya başladı. 2 şupheli ara sokaklara girerek izini kaybettirirken, 2 şupheli ise polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.BASIN MENSUPLARINA KUFRETTİLERYakalanarak gozaltına alınan Engin A. ve Burak İ., polis aracına bindirildikleri sırada goruntu almaya calışan basın mensuplarına tepki gosterdi. "Ben terorist miyim? Git dağdakini cek" diyerek kufurler savuran şupheliler, polis aracına bindirilerek ifadeleri alınmak uzere polis merkezine goturuldu. Gozaltına alınan 2 kişiye sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal etmekten kişi başı 3 bin 150 lira para cezası kesildi.OTOMOBİLDEN UYUŞTURUCU MADDE CIKTIOtomobilde yapılan aramalarda ise aracta bir miktar uyuşturucu madde ele gecirildi. Kazada hurdaya donen otomobil cekici yardımıyla otoparka kaldırıldı.Polis, ara sokaklara kacarak izini kaybettiren 2 şupheliyi yakalamak icin calışma başlattı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yılmaz OKUR