Uzun yıllar yazılı basında ekonomi yazarlığı yapan Şelale Kadak, yıllardır biriktirdiklerini dijital ortamda toplum yararına donuşturuyor. Kadak, YouTube'da actığı kanalında 'Doğruluk mu Cesaret mi?' adlı ilginc konseptli bir programa başladı. Turkiye'nin alanında başarılı ve unlu isimleriyle samimi roportajlar yapan Kadak hem iş hem ozel hayatlarına dair sorular soruyor. Eğer konuğu usta gazetecinin zorlu sorularından birine yanıt vermek istemezse cevaplayamadığı her soru icin bir sivil toplum kuruluşuna bağış yapıyor.
'Doğruluk mu Cesaret mi?' programının ilk konuğu Fenerbahce başkanı Ali Koc'tu. İlk yayınla 140 bin izlenmeye ulaşan program icin Kadak, Google Turkiye'den bir tebrik mesajı aldı. Koc, Kadak'ın tum sorularına yanıt verdiği halde program sonunda yine de bağış yaptı. Programın ikinci konuğuysa Acun Ilıcalı oldu. Ilıcalı Kadak'ın şu iki sorusuna "Yok artık" diyerek yanıt vermedi: Biri, EXXEN icin getireceği, kızı Leyla'nın sevdiği unlu bir rap'cinin ismi. Diğeriyse 'Survivor'ın yeni doneminden uc isim...
Gazetecilerin onunde, birikimlerini paylaşabilecekleri yeni mecraların acıldığını belirten Şelale Kadak, yakında sırayla pek cok onemli ismi programında ağırlayacağını soyluyor: "Mesleğimi dijital platformdan yapmaya başladım ve ilk konuğum olan Ali Koc'la yaptığım soyleşi yayımlanınca izlenme sayısında kucuk bir rekor kırdı. Benim icin daha da guzeli, bu vesileyle hayalini kurduğum bir sosyal sorumluluk projemi de hayata gecirdim ve konuklarımın kıymetli bağışlarıyla ACEV, TEV ve TEMA'da Doğruluk mu Cesaret mi Fonu kurdum."
Kaynak: Hurriyet