Aksaray'da polisin dur ihtarına uymayan otomobil surucusu ile polis arasında yaşanan kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Otomobille kacan 5 şupheli kovalamaca sonucu apartmanda kıskıvrak yakalanarak gozaltına alınırken, 1 şuphelinin 4 ayrı suctan aranması olduğu, 4 şuphelinin ise kısıtlamaya uymadıkları icin kactığı tespit edildi.
Korona Virus onlemleri cercevesinde sokağa cıkma kısıtlamasında kentte geniş kapsamlı tedbirler alan İl Emniyet Mudurluğu ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi TOKİ bolgesinde şuphe uzerine seyir halindeki 50 AAR 596 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtarına uymayan surucu hızla polisten kacmaya başlarken, polis ve 5 kişinin bulunduğu otomobilin surucu arasında kovalamaca yaşandı. TOKİ bolgesinden şehir merkezi istikametine kacan şupheliler ara sokaklarda izlerini kaybettirmeye calışırken, şuphelilerin bulunduğu otomobili takip eden polis ekibi telsizden anons ederek tum ekiplere bilgi verdi. Bunun uzerine ekiler otomobilin kacış istikametine yonelik bolgeyi adeta abluka altına aldı.

Polislerin uzerine arac surup polis aracına carptı
Yaklaşık 20 dakika suren takipte polis ekipleri ve şupheliler arasında apansız bir kovalamaca yaşanırken, şuphelilerin bulunduğu aracı kullanan surucu dur ihtarında bulunan sivil ekiplerin uzerine aracı surerek polis aracına da carpıp kacmayı surdurdu. Polis memurlarının canını hice sayan surucu Şifahane Mahallesi Hasas Caddesi uzerindeki Sarıkaya Apartmanı onunde aracı durdurdu. Surucu ve 4 arkadaşı aractan inerek koşarak Sarıkaya Apartmanına girdi. Apartmana giren polis ekipleri 5 şupheliyi apartman icinde daireye girmeden kıskıvrak yakaladı.
Anne oğluna once kızdı, sonra polis memuruna, "Sırtı ağrıyor kurban olayım basma"
Daireye giremeden apartmanın koridorunda polis ekiplerince yakalanan 5 şupheli yere yatırılarak etkisiz hale getirilirken, şupheliler polis ekiplerince ters kelepceyle kelepceledi. Bu sırada dairenin kapısını acan şuphelilerden Hakan Bicer'in annesi, "Yatakta yatıyordun, sana yalvardım cıkma diye. Neden cıktın dışarıya? Yine beni yerin dibine soktun" diye oğluna seslendi. Yaşlı kadın, kendisini goruntulemek isteyen basın mensuplarına da "Cekmeyin beni" diyerek tepki gosterdi. Polis memurunun şupheliyi etkisiz hale getirmek icin yuz ustu yatırdığı sırada ise anne polis memuruna seslenerek, "Sırtı ağrıyor kurban olayım basma" dedi.
Hastanede sağlık kontrolunden gecirildiler
Kıskıvrak yakalanarak gozaltına alınan Umut Ulusoy (23), Hakan Bicer (37), Cengiz Toprak (26), Samet Celebi (28) ve Gokhan Celebi (32) isimli 5 şupheli polis ekiplerince apartmandan cıkarılarak polis araclarına bindirildi. Şupheliler, kendilerini goruntulemek isteyen basın mensuplarına tepki gosterirken, sağlık kontrolunden gecirilmek uzere Aksaray Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine getirildi. Burada tek tek sağlık kontrolunden gecirilen 5 şupheli daha sonra sorgulanmak uzere İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şubesine getirildi.
"Kameraman, seni yakalatacağım, yakalatmazsam"
Hastanedeki sağlık kontrolu esnasına gazetecilerin, "Polisten neden kactınız" sorusunu, "Cok seviyorum da ondan" diyerek alay edercesine bir cevap veren şupheli Hakan Bicer, "Niye kactım, ehliyet yok kactım, niye kacacağım" dedi. Doktor raporunun ardından hastaneden cıkartılan şupheli Hakan Bicer bu kez de basın mensuplarına kufrederek, "Kameraman, akşama kadar uyuşturucu iciyorum. Sizi dovuyoruz diye boyle oluyor değil mi? İciyorsunuz değil mi? Seni yakalatmazsam. Seni yakalatacağım ben" diyerek hem hakaret hem de tehditler savurdu.
5 kişiye toplam 18 bin 630 TL para cezası kesildi
Hastanedeki işlemlerinin ardından İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şubesine getirilen 5 şuphelinin burada yapılan sorgulamalarında Umut Ulusoy isimli şuphelinin 4 ayrı suctan arandığı tespit edildi. Gozaltına alınan 5 şupheliye de sokağa cıkma kısıtlamasına uymamaktan 3 bin 150'şer TL para cezası kesilirken, dur ihtarına uymamaktan 288'er TL ve tehlikeli arac kullanmaktan da 288'er TL olmak uzere toplam 18 bin 630 TL para cezası kesildi. 5 şuphelinin de arac suruculuğunu reddettiği olayda surucu tespit edilemezken, otomobil cekici marifeti ile trafikten men edilerek otoparka cektirildi. Olayla ilgili soruşturma suruyor. - AKSARAY
Kaynak: İhlas Haber Ajansı