'BENİM İCİN HELİKOPTER GELECEĞİNİ HİC DUŞUNMEZDİM'
Denizli'nin Merkezefendi ilcesinde, yuruyuş yapmak icin cıktığı dağlık alanda kaybolan ve mahsur kaldığı bolgeden donmak uzereyken 7 saat sonra askeri helikopterle kurtarılan Huseyin Acar'ın, kurtarma calışmalarında helikopter kaldırılmasını şaşkınlıkla karşıladığı oğrenildi. Huseyin Acar'ın havanın kararmasının ardından kendisine ulaşmaya calışan AFAD ekiplerine cep telefonuyla uşuduğunu soylemesi uzerine hipotermi gecirebileceği belirlendi. Acar'ın hipotermi gecirme riski uzerine bolgeye helikopter gonderildi. Dağa yaklaşan helikopter havada iken Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bolgeye indi. Acar, kurtarma operasyonunda sepete bağlanarak, helikoptere alındı. 11. Komando Tugay Komutanlığı'na inen helikopterden ambulansa alınarak Denizli Devlet Hastanesi'ne goturulen Acar'ın sağlık durumunun iyi olduğu ancak soğuk ve susuzluktan etkilendiği icin kontrol altında tutulacağı oğrenildi. Acar'ın kendisinin kurtarılması icin helikopter kaldırılmasına da şaşırdığı oğrenildi.
'BENİM İCİN HELİKOPTER GELECEĞİNİ HİC DUŞUNMEZDİM' DEMİŞHastaneye gelen eniştesi Erdem Utgul, gezmek amacıyla Huseyin Acar'ın dağa gittiğini ve kaybolduğunu belirterek, "Devletimizden Allah razı olsun, onu kurtardılar. Helikopter geldi, bulunduğu yerden hemen kurtardılar. Hastaneye getirdiler, sağlık durumu iyi. Huseyin, bana 'Benim icin helikopter geleceğini hic duşunmezdim" dedi. Devletimiz onu kurtardı, diye konuştu.