Bursa'da faaliyet gosteren bir tekstil fabrikası, Kutahya'ya 124 milyon TL'lik yatırım kararı aldı. Kutahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bolgesinde (OSB) faaliyete gecmesi ve ilk etapta bin 400 kişiye istihdam sağlanması hedeflenen tekstil fabrikasının yer tahsisi imza toreni Kutahya Valisi Ali Celik'in katılımıyla gercekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda duzenlenen imza torenine Vali Celik'in yanı sıra Altıntaş OSB Yonetim Kurulu uyeleri İl Ozel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, KUTSO Başkanı İsmet Ozotrac, KUTSO Yonetim Kurulu Uyesi Hasan Oncel, Zafer OSB Muduru Goksel Ilgaz ile Yuteks Tekstil Yonetim Kurulu Başkanı Yuksel Uğur katıldı.
"İlk etapta bin 400 insanımıza ekmek kapısı olacak"
124 milyon TL tutarında yatırımın Kutahya'ya kazandırılmasının sevincini yaşıyoruz diyen Vali Ali Celik, "70 bin 532 m2 tahsis edilen alanda kurulacak tekstil fabrikasında ilk etapta bin 400, 3. yılda 2 bin 200 vatandaşımız istihdam edilecek. Emeği gecenlere teşekkur ediyorum. Şehrimize, insanımıza hayırlı olsun" dedi.
Kutahya'nın coğrafi konumu ve sahip olduğu yatırım avantajlarıyla onemli imkanlar sunduğunu kaydeden Vali Celik, Kutahya'ya yatırım yapmak isteyen yatırımcılara gereken her turlu desteğin verileceğini soyledi.
Konuşmanın ardından Vali Ali Celik ile Yuteks Tekstil Yonetim Kurulu Başkanı Yuksel Uğur, yer tahsis sozleşmesini imzaladı. - KUTAHYA