Rockcı Aylin Aslım’ın erkek kardeşleri tarafından vurularak tore cinayetine kurban giden Guldunya’nın dramını anlattığı şarkısı, TRT engeline takıldı.
Gecen yıl, kuzeninin kocasından bebeği olan 22 yaşındaki Guldunya Toren’i yol ortasında vuran iki erkek kardeş, olmediğini gorunce kaldırıldığı hastanede kurşun yağdırmış, olay kamuoyunca buyuk infiale neden olmuştu. Aylin Aslım, tore cinayetine kurban giden Guldunya Toren’in dramından son derece etkilendi ve son albumu ‘Gulyabani’ye bu dramı anlatan ‘Guldunya’ adlı şarkıyı okudu.
Şarkı, TRT Televizyonları ve radyolarında yasaklandı. Gecen gunlerde TRT’nin bir radyo programına cağrılan Aylin Aslım, parcanın calınamadığını oğrenince şoke oldu. Bu karara cok sinirlendiğini belirten genc rock’cı, tepkisini şoyle dile getirdi:
‘Denetimden gecmediği gerekcesiyle bu parcayı calamadıklarını soylediler. Abuk subuk, duzeysiz, ucuz bir suru şarkı yayınlanıyor, ama bu şarkı yayınlanmıyor. İnanılacak gibi değil. Benim icin cok onemli bir şarkı bu. Doğu’daki turnelerimde bu şarkıya cok fazla ilgi var. İnsanların ne kadar acı cektiğini gozlerimle gordum. Benim şarkım olmasının dışında, bu hikaye gercek bir hikaye. Ben şarkımda bir insanın boş yere oldurulmesinden bahsediyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım.’
İŞTE AYLİN ASLIM’IN YASAKLANAN GULDUNYA ŞARKISININ SOZLERİ
Canım abim vurma beni
bu dunyadan alma beni
dokulur mu kardeş kanı
bir karında yatmadık mı
bir anadan doğmadık mı
bir memeden doymadık mı
binbir yarayla tek bir kurşunla gitti Guldunya
kim farkında kimin umurunda
yandı bir dunya
seni gonderene soyle
koydeki buyuk meclise soyle