iPhone kullanıcılarının coğu, anlık mesajlaşma uygulaması olarak WhatsApp’ı tercih ediyor. Hatta kullanıcılar, kendi aralarında iPhone’da bulunan iMesaj uygulamasından daha cok WhatsApp’ı kullanıyor. Boyle olunca da Phone’un hafızasında zamanla bircok veri (mesaj, fotoğraf, video vb.) depolanıyor. Yeni bir iPhone satın alan kullanıcılar da bu verilerinden vazgecmek istemiyor.
Neyse ki, eski iPhone’nunuzda bulunan WhatsApp verilerini yeni telefonunuza aktarmanın yolu bulunuyor. Bu yonteme hep birlikte bir goz atalım.
iCloud Hesabınızı Kullanarak WhatsApp Verilerini Yeni Telefonunuza Aktarın.
Bu işlem icin oncelikle, eski iPhone’unuzdaki WhatsApp verilerini iCloud hesabınıza yedekleyin. Sonrasında yeni iPhone’unuzda iCloud’u geri yukleyin.
1. Adım: Eski iPhone’nuzun ayarlar bolumunu acın ve ust tarafta bulunan Apple kimliğinizin uzerine dokunun.
2. Adım: iCloud uzerine dokunarak acın.
3. Adım: iCloud hesabınızı actığınızda verileri yedeklenen uygulamaların listesini goreceksiniz. Buradan WhatsApp’ın aktif konumda olduğundan emin olun.

4. Adım: Şimdi WhatsApp uygulamasını acarak ayarlar bolumune gidin.
5- Adım: Sohbetleri Ac>>Sohbetleri Yedekle>>Şimdi Yedekle seceneklerini takip ederek verilerinizi iCloud hesabınıza yukleyin. İşlemin başarılı olması icin iCloud hesabınızda yeteri kadar saklama alanının olması gerekiyor.

6. Adım: Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra, yeni iPhone'unuza Apple kimliğiniz ile giriş yapın.
7. Adım: WhatsApp’ı yeni iPhone’unuza indirin ve yukleme işlemini tamamlayın. Telefon numarası doğrulama işleminin ardından WhatsApp, iCloud yedeklemenizi geri yuklemek isteyip istemediğinizi size soracaktır. Tum WhatsApp iletilerinizi, ortam dosyalarınızı ve diğer verilerinizi yeni iPhone'unuza geri yuklemek icin “Geri Yukle” seceneğinin uzerine dokunun. Bu yedekleme işleminin suresi, verilerin boyutuna gore değişiklik gosterecektir.