Dunyanın en populer anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarının uzun suredir beklediği ozelliği gectiğimiz gunlerde aktif etti. Emin olunmadan veya yanlışlıkla gonderilen mesajlar artık geri alınabilecek (silinecek). Yani, WhatsApp’ta gonderilen mesajlar sadece gonderenin uygulamasından değil gonderilen kişinin uygulamasından da silinebilecek.
Şunu da hatırlatmakta fayda var. Mesajı sildiğinizde, silme işleminin gercekleştiğine dair bir bildirim karşı tarafın ekranında gorunecektir.
WhatsApp, bu işlem icin kullanıcılarına sadece yedi dakikalık bir sure tanıyor. Yani yanlışlıkla bir kişiye veya gruba gonderdiğiniz mesajı ya da mesajları geri alabilmek icin yedi dakikanız olacak. Bu sureden sonra isteseniz dahi mesajınızı geri alamayacaksınız.
Mesajı silmek icin yapmanız gereken işlem ise oldukca basit.
1. Adım: Silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbeti acın (kişi veya grup sohbeti olabilir).
2. Adım: Silmek istediğiniz mesajın uzerine uzunca basın. Karşınıza gelen seceneklerden “Sil”e dokunun.
3. Adım: Sonrasında “Herkes İcin Sil” seceneğini tercih edin.
WhatsApp, bu ozelliği hem iOS hem de Android platformuna aynı anda getirdi.
Silme işlemini kullanırken kullanıcılarının en cok dikkat etmesi gereken nokta, iki tarafın da guncel WhatsApp versiyonunu kullanıyor olması gerektiği. Yani mesaj gonderilen taraf guncel uygulamayı kullanmıyorsa bu işlem başarısız oluyor.
Gonderilen mesaj karşı taraftan silindiğinde silinen kişinin sohbetinde “Bu mesaj silindi” ibaresi yer alıyor. Ancak mesajı silen kişi, sadece kendi ekranından silerse karşı tarafın sohbet ekranında herhangi bir ifade yer almıyor. Yani karşı taraf mesajı gormeye devam ediyor.