Sevgili secerken aman dikkat!
--------------------------------------------------------------------------------
"Meğer doğru insan değilmiş! Nasıl boyle bir hata yaptım, biraz daha dikkatli olsaydım boyle olmazdı" deriz demesine de, tekrar tekrar aynı yanlışa duşer, hic olmayacak birini seceriz. "Yine yanlış yaptım. Bir daha asla iyi tanımadan (!) birlikte olmayacağım..." Bu nakarat boyle uzar gider. Peki neden bu yanlış secimleri yapıyor insan, biliyor musunuz?
Bakalım neden sectiklerimiz "kotu" cıkıyor, neleri gormezden gelip, atlıyoruz, neleri gormemiz gerekiyor:
"Biraz ama birazcık temizliğe dikkat etmeyen bir goruntusu var ama bazen boyle, yoksa genelde cekici biri." Mantık hatası yapmıyoruz merak etmeyin. Temizlik konusuyla cekiciliğin bir ilişkisi yok elbette. Doyurucu bir ilişkiye duyduğumuz aclık bize bu mantıksız sozleri (bilerek) soyletiyor. Biz soyledik, ama siz soylemeyin!
"Biraz cok iciyor sanki, ama olsun, kim icmiyor ki?! Hem o icmesin de kim icsin, gecirdiği korkunc cocukluk donemini ben yaşasaydım şimdiye coktan alkoliktim." Sanki herkes el bebek gul bebek buyumuş de, bir onun cocukluğu kotu. Belli ki bu adam kalıbında durduğu gibi değil. Gonder! Yoksa bir daha gonderemezsin.
"O son cadı sevgilisi neler yapmış benim canıma!" Kim bilir sizin canınız neler yaptı o zavallı kıza. Sorun soruşturun bakalım, belki kendinize de bir pay duşer. Şimdiye kadar butun sevgilileri cadıydı da bir siz mi meleksiniz? Abartmayın... Adam baştan hatalı, iyi bir birliktelik referansı bile yok. Siz neye guvenip onunla birlikte olacaksınız? Belki sizden sonraki sevgilisi de size cadı diyecektir!
"Kac yaşına gelmiş, hala evlenmemiş. Galiba hayatının kadınını bulamamış. Herkes oyle kotu durumda ki nasıl bulsun. Ama iyi olmuş, artık birlikte mukemmel bir ilişkimiz olacak." O, bu mukemmel ilişkilerden her gun yaşıyordur, oburu icin de zaman kalmıyordur. Belki de o iyi bir insandır da, layığı olabilecek birini bulamamıştır. Yani...
"O kadar cok calışıyor ki, iyi bir hayatı olsun diye. Bana fazla zaman ayıramıyor ama beni sevdiğine eminim." Biz de eminiz, sık sık katıldığı iş toplantılarını şoyle bir yoklayın, bakalım gercekten hangi "iş"le meşgul... Hayatınızı iş (!) toplantılarından donmesini bekleyeceğiniz bir erkeğe adamak istediğinizden emin misiniz? "hayıııır!" İyi o zaman, bu da olmadı.
"Evi cok dağınık ama onun kişiliği oyle. Olsun..." Eee, ilişkiniz boyunca artık siz toplarsınız evini, onun da size ihtiyacı vardı zaten. Sizin de butun istediğiniz; "şoyle dağınık bir adam bulsam da, evini toplasam"dı. Şaka yapıyoruz elbette... Bunu bir gun yapacaksınız, iki gun yapacaksınız, uc, dort....
"İnsanlardan hep uzak durmaya calışıyor... Ust uste cok darbeler yedi anlaşılan." Adam antisosyal işte!!! Siz de oyle, aradığınız da boyle biriydi değil mi? Sacmalamayın, her zaman bunun tersi hayaller kurmaz mıydınız? Ne cabuk unuttunuz. O yuzden siz hic bu ilişkiye niyetlenmeyin, bozacaksınız.
Sevgili secerken aman dikkat!
Kadınca0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Sevgili secerken aman dikkat!