Windows Hosting Nedir ?

Windows hosting , Windows işletim sisteminin kurulu olduğu sunucularda bulunan bir barınma alanıdır. ASP, ASP.NET ve HTML programlama dilleri ile sorunsuz bir şekilde calışan bir web hosting turudur. Windows hostinglerin calıştırdıkları siteler genelikle ASP tabanlı olan siteler olarak karşımıza cıkmaktadır. Linux hostinglere oranla daha pahalı olan bu hosting tipi genel olarak Plesk Panel , Maestropanel ve Website ile beraber kullanılmaktadır. PHP calıştırma ozelliği de bulunan Windows hostingler, ASP tabanlı siteleri stabil ve sorunsuz şekilde calıştırmaktadır. Javascript, HTML, java, flash ve ColdFusion da calıştırma ozelliğine sahiptir. Bunların yanında MS Access, MsSQL ve Plesk kontrol panelinde MySQL veritabanına da uyumlu bir sekilde calışabilmektedir.

PHP tabanlı bir web sitesine sahipseniz, Orneğin: WordPress, OpenCart, Joomla ve Drupal gibi icerik yonetim sistemlerinin calıştırılmasında bu hosting turunu sizlere tavsiye bulunmuyoruz. Bunun nedeni ise; PHP tabanlı icerik yonetim sistemlerinde izinlerdeki karmaşıklık nedeniyle Windows hostingler de sorun yaratmaktadır. Orneğin .htaccess dosyası calışmamaktadır. PHP tabanlı siteler icin en ideal hosting turu Linux hosting sunucularıdır.