En Uygun Hosting Nasıl Secilir?
Oncelikle hostinginizi web barındırma (yani bir site yayınlama) işi icin kullanacaksanız; yayınlamak istediğiniz sitenin turune gore bir secim yapmanız gerekir. PHP kodlama dili ile yazılan bir site icin Linux işletim sistemli bir hosting secmeniz; sitenizin daha stabil calışmasını sağlayacaktır. Eğer ASP tabanlı bir yazılım kullanacaksanız Windows işletim sistemli bir hosting tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
İşletim sistemine karar verdiyseniz ikinci belirlemeniz gereken faktor depolama alanıdır. Yani kuracağınız scriptin, yazacağınız yazıların, ekleyeceğiniz fotoğrafların ne kadar yer tutacağını az cok tahmin etmelisiniz. Eğer bu konuda bir fikriniz yok ise hosting satın almayı planladığınız firmadan satış oncesi destek almanızda fayda var. Ama unutmayın ki kucuk bir paket satın alırsanız ve bu paket size zaman icinde yetmezse; aradaki fiyat farkını odeyerek bir ust pakete her zaman gecebilirsiniz. Fakat buyuk paketinizi kuculterek geri odeme almanız hicbir hosting firmasında mumkun değildir.
Depolama alanı ile alakalı da kararınızı verdiyseniz, bir sonraki karar vereceğiniz konu trafik paketidir. Web site trafiği; siteye giren ziyaretci sayısı ile alakalıdır. Bircok hosting firmasının başlangıc paketlerindeki trafik; yeni kurulan bir web sitesi icin yeterlidir. Demin de dediğimiz gibi, zaman icinde trafik paketiniz yeterli gelmez ise ek trafik paketi ile urununuzu buyutebilirsiniz.
Eğer Linux bir hosting satın alacaksınız; CPanel lisanslı olmasını tercih etmenizi oneririz. Zira CPanel kullanıcı dostu ara yuzu ile bircok işlemi birkac tık ile halletmenizi sağlar. Ustelik olası hatalarda paneliniz size bu hataları nasıl cozeceğiniz konusunda yonergeler gosterir.
Hostinginizin kurulu olduğu server’da ki yuzlerce siteden ayrılmak icin C Class bir ip adresi tercih edebilirsiniz. Bircok hosting firması cok kucuk bir yıllık ucret farkı ile bunu sağlayabilmektedir.
Bu kadar yazıyı okumuş olmanıza rağmen hala işinize yarayabilecek bir hosting icin ekstra bilgilere ihtiyacınız olabilir. Bu sebeple hosting satın almak istediğiniz firmanın satış oncesi desteği ile mutlaka irtibata gecmenizi tavsiye ederiz.
En Uygun Hosting Nasıl Secilmelidir?
Hosting Şirketleri0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Domain & Sunucu & Web Hosting
- Hosting Şirketleri
- En Uygun Hosting Nasıl Secilmelidir?